18,212,025 BTC

4 технологични фирми са купили 66% от всички изкопани Биткойни от август насам

Източник: за CryptoSlate от Shaurya Malwa |
Биткойн лого дигитална криптовалута монета

Четири световни технологични гиганта бързо влязоха в клуба на притежателите на Биткойн и вероятно се радват на многократните печалби.

Биткойн лудост

Три фирми от САЩ и една от Китай са купили над 66% от всички нови Биткойни, изкопани през последните шест месеца, показват данни.

 

Компанията, която предлага софтуер за бизнес анализ, MicroStrategy, компанията за разплащания Square и производителят на електрически автомобили Tesla от САЩ са закупили Биткойн на стойност милиарди долари, докато китайското приложение за обработване на снимки Meitu е купило криптовалута на стойност 17 милиона долара по-рано този месец.

 

MicroStrategy започна да купува Биткойн през август и сега държи над 90 000 монети (приблизително 5 милиарда долара), Tesla притежава над 39 473 Биткойна (или 2,1 милиарда долара, на база на цената в съответното съобщение от 8 февруари), Square държи 3 318 Биткойна (184 милиона долара), докато Meitu е собственик на над 330 BTC (18 милиона долара, на база на цените в съобщението от 8 март).

 

Това прави общо над 133 000 Биткойна и се задава още по-голям наплив за покупки; много фирми са готови да закупят повече от актива през следващите месеци, като норвежката холдингова компания Aker, която обяви инвестиция в Биткойн за 60 милиона долара по-рано тази година.

Какво показват числата

Броят представлява над 66% от всички Биткойни, изкопани през последните шест месеца. Едно кратно разяснение ако си начинаещ в сферата - нови Биткойни се генерират като награда за копачи/миньори или компании, които използват огромна изчислителна мощност за обработка на транзакции и поддържат мрежата, докато получават Биткойни като награда.

 

Над 6.25 BTC се пускат в обращение на всеки блок. Копачите обикновено ги продават на свободния пазар, за да покрият огромните разходи, и това предлагане осигурява новите Биткойни. Приблизително 144 блока се изкопават на ден (като по този начин пускат 900 нови Биткойна в обращение), което означава, че на месец се изкопават над 27 000 Биткойна.

 

Такъв график на добиване означава, че са изкопани над 200 000 Биткойна откакто MicroStrategy започна със сериозните покупки през август 2020 г.

 

Фирмата обаче не е приключила с купуването. Ще продължим да следваме нашата стратегия за придобиване на Биткойн със свободни ликвидни средства“, каза главният изпълнителен директор Майкъл Сейлър по-рано миналия месец, като добави, че фирмата ще продължи да емитира дълг или дялови ценни книжа при сделки за набиране на капитал с единствената цел да закупи още от актива.

 

Статията е преведена и адаптирана от CryptoSlate.

 

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC и LINK. Свали приложението ни за Android и iOS.