18,212,025 BTC

5 причини да включите Биткойн в пенсионния си план

Източник: cointelegraph.com от Сузи Макнийл |
движение на биткойн цена

Стойността на Биткойн продължава да се увеличава и наскоро стигна рекордната цена от около 3000 долара. Това естествено увеличи интереса на много хора, които биха искали да се включат в играта.

 

Криптовалутите вече не са обект на популярност само сред ентусиасти и трейдъри, а и от обикновения човек. И въпреки, че криптовалутата си остава силно волатилна, ако бизнесът все повече и повече приема Биткойн, както и интересът от страна на хората продължи да расте, има голям шанс виртуалната валута да достигне стойности от 100 хил. долара в следващите 10 години. Също така движението на цената на Биткойн е несвързано с това на традиционните инвестиционни инструменти, затова е доста подходящ за диверсифициране на риска, особено в дългосрочен план. 

 

Защо е добра идея да инвестирате в Биткойн

 

Променя начина, по който изпращаме пари

 

Плащането онлайн опредено не е нова концепция – използваме например банкови карти и Paypal от години, но Биткойн позволява изключително лесно да правим парични транзакции до която и да е част на Земята,а и може лесно да се обменя за местна валута. В допълнение, Биткойн транзакциите са необратими, което намалява възможността за измами, които традиционно се свързват с картовите разплащания.

 

Не се влияе от нито един национален регулатор

 

Япония наскоро прие криптовалутата за законно средство за разплащане, докато в Америка Федералния резерв все още не може да определи как да третира Биткойн. Но в крайна сметка никоя централна банка не може да го контролира, което увеличава прозрачността, а стойността му е водена единствено от пазарните сили на търсене и предлагане.

 

Уникална технология

 

Биткойн се определя като „новото злато“, а технологията на блокверигата има изключително много приложения, които имат потенциала да променят бъдещето.

 

Стойността му постоянно се покачва

 

По-широкото разпространение и увеличената популярност на Биткойн водят до постоянно покачване на цената. Потенциалът за растеж е огромен, тъй като все още по-голямата част от световното население не е инвестирала или не използва криптовалутата.

 

Приема се като дигитална валута

 

Биткойн може да се използва за плащане на стоки и услуги, както и за съхраняване на стойност, които са две от основните функции на парите.

 

Все пак преди да се гмурнете в света на криптовалутите, се информирайте подробно за особеностите, възможностите и потенциала на Биткойн и изчислете какъв риск може да поемете.

 

 

Статията е преведена и адаптирана от Cointelegraph.com.

 


Купете и продайте Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на 
xChange.bg, а вече можете да търгувате и Етер, Лайткойн и Рипъл.