18,212,025 BTC

8 експертни мнения за Биткойн през 2019г.

Източник: за The Next Web от Ben Dickson |
Експертни мнения за това какво ще се случи с Биткойн през 2019г.

Bitcoin ще се върне към своите корени през 2019г.

 

Едногодишните изгледи за Биткойна остава мечи. Технологиите за мащабиране, като Lightning, все още са на много ранен етап. Играчите на екосистемите са все още неустойчиви след бума от 2018 г., а по-голямата част от действията за прилагане на регулаторни мерки - повечето от тях в САЩ - стоят пред екосистемата, а не зад нея.

 

Най-интересната употреба на Биткойн все още е метод за плащане, устойчив на цензура, чрез който се заобиколят правителствени репресии. За например можем да дадем Венецуела и корпоративния de-platforming (бел.пр. форма на бойкот, чрез която на лице или организация се отказва платформа за изказване), като и Patreon и опити, подобни на Operation Choke Point. Очаквам реалното, смислено приемане на Биткойн да се увеличи в отговор на нуждите на този тип потребители.

 

Престън Бърн, Byrne & Storm, P.C.

 

Разцепването ще продължи с развитието на пазара

 

Биткойнът вероятно ще се стабилизира през 2019 г. Хората все още ще гледат на криптовалутата като на средство за съхранение на стойност. Тъй като все повече хора ще се опитат да правят приложения, базирани на блокчейн технологията, вътрешните борби и разцепването с Bitcoin Cash ще възпрепятстват нещата до момента, в който едната криптовалута надделее над другата.

 

Доверието трябва да се върне на пазара и хората трябва да започнат да вярват в технологията. Само тогава валутата, която подкрепя тази технология, ще бъде възприета от масата. След като това се случи, ще има бунт. Наша отговорност е да направим стъпка напред и да гарантираме, че сме в челните редици по отношение на иновациите, като премахваме бариерите чрез нашата технология и нашите услуги в индустрията.

 

Кевин Хобс, Vanbex Group

 

По-тежки времена все още предстоят

 

След свръх турбулентната 2018 г. Биткойнът и други криптовалути наистина ще бъдат подложени на изпитание през 2019 г. В момента цената на Биткойна бавно намалява, защото, най-просто казано, нищо не се е случило през последните 12 месеца, за да промени общата отрицателна посока на движение. Причината да не се срине още повече се дължи на това, че инвеститорите и спекулантите, които вече притежават значителни количества, изкуствено поддържат криптовалутата жива.

 

Считам, че в даден момент, с липсата на положителни заглавия, тези инвеститори и спекуланти ще загубят търпение и ще започнат да намаляват загубите си като продават. Тогава ще видим истинско свличане към реалистичната цена на Биткойна за това, което всъщност той представлява - благородна концепция, която тепърва предстои да докаже своята роля в съвременната икономика.

 

Алън Раджич, Money Transfer Comparison

 

Задава ли се още едно увеличение на цената?

 

Като клас активи, криптовалутите, включително и Биткойна, все още са малки в сравнение с пазарната капитализация на много водещи и високо оценявани акции. Самият Биткойн все още не е широко разпространен, тъй като шепа портфейли разполагат с много високи нива на капиталова концентрация.

 

Поради това, цената на Биткойна е много лесно манипулируема, което затруднява предсказването на бъдещата цена. Имам предвид, че през следващите 18 месеца ще видим още едно бързо покачване на цената на Биткойна, но колко устойчив ще бъде растежът зависи преди всичко от това какво ще се случи по отношение на приемането.

 

Основата е поставена що се отнася до регулациите, а правителствата ще бъдат по-добре подготвени да се справят с трудни ситуации в този аспект. Основното приемане и растеж на класа активи първоначално ще се задвижва от институционални инвестиции, което, да се надяваме, ще доведе до по-добро образование и разбиране на последиците от дигиталните активи.

 

Питър Смирниотис, Victory Square Technologies

 

Влакът Биткойн напусна гарата

 

Дали технологично, политически, социално или в популярната култура, аз вярвам, че Биткойнът ще продължи да нараства с бързи темпове в целия свят. Влакът е напуснал гарата – на този етап въпросът опира до това дали се качваш или изоставаш. Ценовото действие е индикатор за това, което се случва с развитието на тази революционна технология. Биткойнът е идея, чието време е дошло, 2019 г. е все още само началото на навлизането на неговите ползи и концепции в общественото съзнание.

 

Вирджилио Лизардо-младши, Gate.io

 

Геополитическите напрежения ще представляват възможността на Биткойна

 

Вероятно през 2019 г. акцентът ще бъде върху валутите - Биткойн, Litecoin, някои от тях - защото има голямо геополитическо напрежение в света. Започваме да виждаме някои глобални макро играчи да използват Биткойн като алтернатива на своята позиция в злато, или като начин за хеджиране срещу колебанията и нестабилността на фиатните валути.

 

Браян Кели, криптоанализатор (интервю с Cointelegraph)

 

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

 

Статията е преведена и адаптирана от The Next Web.