18,212,025 BTC

Биткойн цената се покачи след ужасния уикенд

Източник: marketwatch.com от Барбара Колмайар |
ужасни няколко дни в света на криптовалутите

Изглежда, че днес купувачите най-накрая вземат надмощие на продавачите, след ужасните няколко дни в света на криптовалутите. Пазарът е на зелено, включително и за двете най-големи - Биткойн и Етериум.

 

Биткойн вече се търгува за над 2000 долара, след като в неделя стигна стойности под 1900 долара, отбелязвайки повече от 5% увеличение. Етерът записа още по-голямо покачване след вчерашните рекордни низини. По данни на coinmarketcap.com криптовалутата падна до 134 долара, а днес достигна стойности от около 180 долара за един Етер. Въпреки това, все още има време докато виртуални валути успеят да наваксат загубите си. Миналия месец Биткойн успя да премине границата от 3000 долара, а Етериум почти стигна 400.

 

Големият спад на криптопазара е основно следствие на това, че има шанс Биткойн да се раздели на две отделни мрежи след 1 август, всявайки паника сред инвеститорите и трейдърите. Но в същото време не бива да забравяме, че криптовалутите отбелязаха огромен ръст последните месеци и че последваща корекция е в рамките на очакваното, а не „пукане на балона“, както много от медиите се опитват да тиражират.

 

Спенсър Богарт, шефът на анализаторското звено към Blockchain Capital, отбеляза, че цената на Биткойн може да падне още - преди да се покачи отново. Той също предложи, че сега е добър момент да се започне постепенното инвестиране на малки суми в Биткойн (за разлика от вливането на огромни суми наведнъж). Тази стратегия има за цел да намали ефекта от силната промяна в стойностите на финансовия инструмент, в случая Биткойн.

 

Въпреки минорните настроения на криптопазара, анализаторите остават оптимистични за Биткойн цената в дългосрочен план.

 

Купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg, а вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е преведена и адаптирана от MarketWatch.com