18,212,025 BTC

Биткойн е новото злато? Уолстрийт стратег прогнозира 21-кратен растеж

Източник: marketwatch.com от Шон Лонглоа |
Биткойн да достигне 55 хил долара в 2022 г.

Биткойн да достигне 55 хил. долара до 2022г., това е прогнозата на Том Лий, известен стратег от Уолстрийт, който предрича сива 2017-та година за пазара на акции. Той вярва в растежа на Биткойн цената, но може би не поради същите причини както останалите „бикове“ на криптопазара. 

Биткойн - Злато 2.0

„Една от причините е че криптовалутите канибализират търсенето на златото Предвид нашия модел, ние изчисляваме, че Биткойн цената може да достигне стойности от 20 до 55 хил. долара до 2022г. – следователно, инвеститорите трябва да намерят начин да се възползват от този потенциален растеж на криптовалутите.“ 

Това определено е голям скок, сравнен с Биткойн цената в момента, която е под 2500 долара. Въпреки това, стойността скочи повече от два пъти от началото на т.г. 

 

Лий предрича, че инвеститорите ще се обръщат към Биткойн като заместител на златото, а фактът, че наличните биткойните в обращение наближават лимита от 21 милиона, прави криптовалутата още по-апетитна. 

„Предлагането на нови биткойни ще расте още по-бавно от това на златото“, отбеляза Лий. „Следователно, оскъдността на Биткойн става все по-атрактивна спрямо златото“. 

Биткойн и централните банки

21-кратното увеличение също може да бъде продиктувано от това, че централните банки биха почнали да изкупуват Биткойн, когато пазарната му капитализация достигне 500 милиарда долара. 

„Това определено ще промени играта, повишавайки легитимността на криптовалутата и най-вероятно забързвайки изместването на златото“. 

Статията е преведена и адаптирана от marketwatch.com. 

Купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg, а вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

Свързани Биткойн новини:

- Биткойн ще достигне 4 хил. долара до края на годината

- Биткойн и останалите криптовалути с пазарна капитализация от 5 трилиона долара до 2022г.