18,212,025 BTC

Биткойн няма да се разцепва на 16-ти ноември - увеличаването на блока се отменя!

Източник: cointelegraph.com от Уилям Суберг |
Биткойн няма да се разцепва

Един от най-големите поддръжници на увеличаването на блока от 1 на 2 мб., Майк Белш, днес изпрати писмо, в което съобщава, че няма да сме свидетели на създаването на Bitcoin Segwit2x, поне за сега. 

 

В имейла си той съобщава, че очевидно проектът не е събрал достатъчно подкрепа за безпроблемно увеличение на блока. Следователно SegWit2x няма да бъде активиран на 16 ноември, както беше планирано, като Белш не дава срок дали и кога това би било се случило.

 

„Целта ни винаги е била безпроблемно подобрение на Биткойн. Въпреки че сме убедени, че е нужен по-голям размер на блока, има нещо, в което вярваме, което е по-важно: общността да бъде задружна. За съжаление, е ясно, че не сме събрали достатъчен консенсус за безпроблемно увеличение на блока към този момент. Продължаването по същия път може да раздели общността и да бъде проблем за растежа на Биткойн. Това никога не е била целта на Segwit2x.”

Когато новината се разпространи, пазарите реагираха положително, като цената на Биткойн достигна до нови рекордни стойности от около 7900 долара, но малко след това последва корекция. В момента на публикацията Биткойн се търгува на 7245 долара.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл
 

Статията е преведена и адаптирана от cointelegraph.com