18,212,025 BTC

Основите на Биткойн не са се променили според Антъни Помплиано

Източник: за Bitcoinist от Осато Аван-Номайо |
Биткойнът не е мъртъв въпреки текущия рязък спад

Биткойнът не е мъртъв въпреки текущия рязък спад на цената на криптовалутата, казва Антъни Помплиано. Помплиано, който е партньор в инвестиционната компания Morgan Creek Digital, смята, че акцентът трябва да бъде върху основите (които не са се променили), а не върху цената.

 

Основите на пазара имат преимущество над движението на цената

 

В разговор със CNN в петък (23 ноември 2018 г.) Помплиано обяви, че текущата цена на Биткойна от 3 934.26 щатски долара (-0.93%) не променя значително историческата перспектива. От сряда (14 ноември 2018 г.) водещата криптовалута и пазарът като цяло претърпяват огромен спад на цените.

 

Според Помплиано, сегашната ситуация едва ли е нещо повече от обичайния мечи цикъл на Биткойна, който е бил наблюдаван многократно в миналото. Съоснователят на Multicoin Capital, обаче, отбеляза, че сегашната тенденция може да доведе водещата криптовалута до цена от 3 500 или дори 3 000 щатски долара.

 

В публикация в Twitter в неделя, Мати Грийнспан от eToro, също повтори твърдението на Помплиано, като идентифицира 3 500 и 3 000 щатски долара като следващите критични нива на подкрепа за криптовалутата.

 

Правилният начин да се оцени Биткойнът

 

От гледна точка на стойността, Помплиано изтъква и значението на Биткойна предвид обема от транзакции, който започва да прилича на този на Mastercard. Според Coinmarketcap, обемът от Биткойн транзакции за 24 часа възлиза на почти 6 милиарда щатски долара при пазарна капитализация от 66 милиарда щатски долара.

 

Факт е, че голям процент от тези числа произтича от търговия на дребно с минимално институционално присъствие. Помплиано идентифицира същата тази тенденция, като посочва, че това е още един признак, че при приток на институционални инвеститори, Биткойнът има правилната фундаментална перспектива да представи още един голям, положителен пробив на цената.

 

Според Помплиано стойностното предложение на Биткойна включва и способността на криптовалутата да функционира като средство за хеджиране срещу традиционни активи. Наскоро Bitcoinist цитира Спенсър Богарт от Blockchain Capital, който казва, че Биткойнът все още изобилства от "огромни възможности".

 

Биткойнът пада до най-ниските си нива от 14 месеца

 

Докато бичи настроения се наблюдават сред много коментатори в бранша, приплъзването на пазара продължава. В събота (24 ноември 2018 г.) Биткойнът падна под 4 000 щатски долара, за да достигне най-ниската си цена от септември 2017 г.

 

Цената на криптовалутата е намаляла с повече от 80% от рекордно високата си стойност през декември 2017 г. Не е ясно колко ниски ниви може да стигне Биткойнът преди да престане да пада. Ситуацията е сходна на целия пазар, тъй като останалите криптовалути също отбелязват огромни спадове.

 

Общата пазарна капитализация сега възлиза на 123 милиарда щатски долара, което се равнява на спад от 85% от началото на годината.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е преведена и адаптирана от bitcoinist.com.