18,212,025 BTC

Биткойн отново успя да преодолее срива

Източник: BusinessInsider.com от Джонатан Гарбер |
Биткойн цена - покачване

След вчерашната „разпродажба“ Биткойн пак успя да навакса голяма част от загубите си. Криптовалутата се срина с 18.5% и падна до 2076 долара след като дебатът за капацитета на блоковете отново излезе на преден план, а като цяло стойността на рисковите инвестиции падна, поради решението на Федералния резерв в САЩ да увеличи лихвения процент. Днес обаче цената на Биткойн се възстанови и достигна 2520 долара.

 

Сривът започна, когато Битмейн (Bitmain), компания за хардуер за копаене на Биткойн и Лайткойн, обяви евентуален план за действие за увеличаване капацитета на блокверигата за обработване на транзакции. Предложението на Битмейн е за по-голям размер на блока, което може да доведе до „разцепване“ на най-голямата криптовалута, тъй като на 1 август се планира друго обновяване на протокола на Биткойн, което не е подкрепено от копачите. Последствието може да бъде – две отделни Биткойн мрежи и две отделни криптовалути.

 

От началото на август цената на Биткойн скочи  с повече от 180%, което подтикна Марк Кюбън, милиардерът инвеститор в технологични компании, да нарече Биткойн балон. В допълнение ръководителят на технологичните стратегии в Голдман Сакс, Шеба Джафари, алармира клиентите си в началото на седмицата, че последвалите дни може да се окажат тежки за Биткойн. И както изглежда за сега е права. Тя съобщи, че стойността ще падне в границите между 1915 и 2330 долара, преди биковете отново да надделеят на пазара.

 

 Статията е преведена и адаптирана от BusinessInsider.com.