18,212,025 BTC

Цената на Биткойн премина границата от 2 000 долара

Източник: cointelegraph от Фриско ди Анкониа |
Биткойн стигна 2000 долара

Биткойн най-накрая премина границата от 2 000 долара, което беше добра новина за тези, които вече са си купили от криптовалутата. Тази сутрин пазарната капитализация почти стигна 33млрд. долара (по данни на coinmarketcap.com).

 

Пътят към 2 000 долара за един Биткойн беше дългоочакван, но вълнението се увеличи преди три дни, когато стойността се стабилизира на около 1 800 долара, a вчера стигна 1 900.

 

Но какво означава това за всички нас? Експертите са на различни мнения.

 

Вини Лингам твърди, че този растеж не е полезен за Биткойн и за общността. Малкълм Маклеод също казва, че въпреки високата цена и цялото вълнение около Биткойн, проблемите си остават все още неразрешени. Стойността се покачва, но неоснователно, давайки за пример големите „опашки”, за да се обработят транзакциите.

 

На друго мнение е Александро Колорадо, който смята, че растежът е обоснован от огромното количество свеж капитал. Нейтън Фрийман подкрепя мнението му. Той сподели, че цената се вдига спрямо долара, поради факта, че повече хора обменят валутата за Биткойн. И добави, че не можем да знаем какви са субективните мотиви, защо хората го правят, а дори да имаме вярно предположение, то не би могло да се докаже. Според него всичко е наред.

 

Ще се спука ли балонът през 2019?

 

Александро Колорадо каза:

„Балонът е вид спекулация, но естественият растеж е съвсем друго нещо. Компаниите отбелязват милионен ръст за месец, тогава защо Биткойн да не може? Голяма част от света не познава или не вярва на криптовалутите, но това не означава, че има балон.”

 

Вини Лингам смята, че има балон, но отбеляза, че и хората, които твърдяха, че има такъв през 2011, не бяха прави. Балонът се спука чак две години по-късно. 

 

Нейтън Фрийман отбеляза, че има само един фактор за бъдещето на Биткойн и това е дебатът за капацитета на блока, но да предскажем какъв ще бъде той е невъзможно. Той оприличи правенето на прогнози на хвърлянето на монета. Шансът е 50/50 и е чист късмет.

 

 

Статията е преведена и адаптирана от Cointelegraph.