18,212,025 BTC

Спадът на цената на Биткойна е краткосрочно събитие според Брайън Кели

Източник: за CCN от Джоузеф Янг |
Спадът на цената на Биткойна ще бъде краткосрочно събитие

За първи път от три месеца цената на Биткойна (BTC) се раздвижи значително. За съжаление на инвеститорите на крипто пазара, BTC спадна с повече от 11%, като се включи в една от най-интензивните разпродажби за 24-часов период през цялата 2018 г.

 

В предаването Fast Money по CNBC, основателят и главният изпълнителен директор на BKCM Брайън Кели заяви, че скорошният спад в цената на Биткойна и останалата част на крипто пазара може да се дължи главно на „гражданската война“ на Bitcoin Cash (BCH) между лагера на Крейг Стивън Райт, CoinGeek и Калвин Еър и този на ABC, Bitmain, ViaBTC и Джихан Ву, които се конкурират помежду си, за да оперират BCH верига, която да осигурява консенсус в общността.

 

"След един много спокоен период, белязан от почти най-ниската волатилност в историята на Биткойна, изведнъж се стига до експлозия – каква е причината? BCH, който миналата година се роди от разцепване на Биткойна, прави от своя страна разцепване от типа hard fork. При този вид, днес повечето страни са съгласни, но в този конкретен случай, всички изразяват неъсгласие. В резултат на това наблюдаваме крипто гражданска война и това притеснява хората на пазара," каза Кели.

 

Защо Bitcoin Cash оказва влияние върху останалата част от пазара?

 

Проблемът с BCH гражданската война е, че тя започва да оказва влияние върху останалата част от пазара. Лагерът на Калвин Еър, наречен Bitcoin SV, превърна случая в конкуренция на хеш мощността, заплашвайки да извърши 51%-ова атака срещу мрежата на Bitcoin Cash, която, когато се осъществи, ще даде възможност на Еър и неговия лагер да манипулират BCH блоковете.

 

Bitmain и Джихан Ву имат значително влияние върху китайската криптоминьорска общност. Като най-големият производител на миньорско оборудване и оператор на миньорски пул, Bitmain също ми могъл да превключи хеш мощността си от BTC в BCH, за да се опълчи срещу CoinGeek и Калвин Еър.

 

Ако това се случи, тогава хеш рейтът на Биткойна ще намалее в краткосрочен план, което би могло да доведе до затруднения в копаенето на блокове с бързи темпове, забавяйки мрежата.

 

В заключение, ако хеш войната между CoinGeek и Bitcoin Cash продължи, негативно въздействие би било оказано както върху Bitcoin, така и върху Bitcoin Cash. Като най-доминиращата криптовалута на пазара, всяко негативно настроение около BTC неизбежно ще окаже влияние върху останалата част от пазара.

 

"Хората са загрижени, че Bitcoin и Bitcoin Cash мрежите може да се забавят, може и да не работят, софтуерният ъпгрейд може да не се осъществи, или ако се осъществи, ще настъпи хаос. Хората започнаха да продават, това предизвика стоп поръчки, всички се притесниха. Целият пазар се уталожи. Според мен, говорим за изключително краткосрочно събитие," обясни Кели, добавяйки, че неговият фонд е инвестирал по време на спада.

 

Събитието може би е краткосрочно, но хеш войната не е

 

Ако конфликтът между CoinGeek и BCH предизвика спада в цената на Биткойна, тогава е възможно той да продължи да влияе на криптопазара през идните седмици.

Поради интензивната разпродажба на пазара, корективно покачване винаги е възможно, но е по-вероятно криптопазарът да остане в диапазон, движещ се малко над 180 милиарда щатски долара, в краткосрочен план.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл