18,212,025 BTC

Биткойн стана по-популярен от поп музиката

Източник: hacked.com от Том Кланси |
Биткойн криптовалута популярност хора на концерт

Биткойн е вече по-популярен от поп музиката. По данни на Google Trends търсенето на Биткойн в търсачката е по-високо от това на Джъстин Бийбър. Броя на търсенията на Биткойн са отбелязани в синьо, а тези на Джъстин Бийбът в червено в долната графика.  Сравнен с долара и еврото, Биткойн все още изостава, но дистанцията се скъсява.

 

Популярността определено е на лице и това се вижда и от днешните стойности на Биткойн. Криптовалутата достигна нов връх и в определени моменти се търгуваше за над 2900 долара. Освен това общата пазарна капитализация на всички криптовалути премина границата от 100млрд. долара, което е 500% увеличение от началото на годината. Етерите също отбелязват най-високата си стойност, като текущата цена е около 265 долара.

 

Въпреки невероятния растеж, ако Биткойн е бъдещето на парите, а Етериум на Интернет, определено трябва да ставаме свидетели на още по-големи увеличения.

 

Набраната инерция идва от Азия, като Корея, Китай и Япония са главните виновници. Японският bitFlyer е втората най-голяма борса по обем на търгуване към този момент, а трите най-големи в Китай, OKCoin, Huobi и BTCC, отговарят за почти 10% от световния пазар.

 

В същото време в световен план ситуацията от икономическа и финансова гледна точка не е розова. Борсовите пазари са надолу последния ден, а в Щатите има съмнения, че Федералният резерв ще има смелостта да увеличи лихвения процент.

 

Както вече е ставало ясно, Биткойн обикновено печели, когато ситуацията е нестабилна, тъй като се влияе единствено от пазарните принципи, а не от решенията на определени правителства.

 

Статията е преведена и адаптирана от hacked.com.