18,212,025 BTC

Биткойнът ще надмине най-високата си цена от 20 000 долара до 2021г., твърди финансова институция, базирана в Канада

Източник: за AMB Crypto от Biraajmaan Tamuly |
Биткойнът ще надмине най-високата си цена от 20 000 долара до 2021г., твърди финансова институция, базирана в Канада

Криптовалутната екосистема е силно волатилна и нестабилна, поради което прогнозата за цената на Биткойна е често оспорвана тема.

 

Според изследователи от Canaccord Genuity Capital Markets, базирана в Канада финансова институция, бъдещето на Биткойна ще бъде с бичи характер, въпреки че пазарът претърпява сериозна дългосрочна меча тенденция.

 

В предварително проучване, двамата криптоаналитици, Майкъл Греъм и Скот Су, изготвиха графика, в която се наблюдава идентична прилика между периодите 2011-2015г. и 2015-2019г.

 

В своето изследване двамата написаха:

 

В бъдеще, ако Биткойнът продължи да следва същата тенденция, както през годините 2011-2017, вероятният извод би бил, че той ще достигне формирано дъно около настоящия момент и скоро ще започне да се изкачва обратно към своята най-висока стойност от около 20 000 долара, теоретично достигайки това ниво през март 2021г.

 

Освен това те повториха, че блоковото възнаграждение, което е стимулът, който миньорите получават за решаване на криптографския пъзел на блокчейна, намалява наполовина на всеки четири години. Аргументът зад този аспект е, че системата контролира доставката на дигиталната валута, за да се осъществи противодействие на инфлационните проблеми.

 

В допълнение Греъм и Су споменаха:

 

Въпреки че този път динамиката е различна в сравнение с преди четири години, ние посочваме няколко действителни катализатора, които биха могли да задвижат цената на Биткойна през 2019г. От една страна, институционалните решения за попечителство се очаква да стартират през първата половина на 2019г., водени от Fidelity Digital Assets.

 

Фред Уилсън, съосновател на Union Square Ventures, наскоро спомена в своя популярен блог, че 2019г. ще бъде свидетел на няколко значими „бичи периода, последвани от натиск от страна на продавачите“, което в крайна сметка ще се окаже благословия за криптовалутата. Въпреки това, той също така спомена, че натискът от страна на продавачите може потенциално да доведе Биткойна до най-ниското си ниво от 3 150 долара по-късно тази година.

 

Станете част от бъдещето! Купете Bitcoin на xChange.bg в три лесни стъпки! Mожете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Рипъл и Биткойн Кеш. За повече информация влезте тук.

 

Статията е преведена и адаптирана от AMB Crypto.