18,212,025 BTC

Биткойнът ще отбележи бум през следващите години казва изпълнитеният директор на Circle

Източник: за NewsBTC от Ник Чонг |
Биткойнът ще отбележи бум през следващите години според изпълнителният директор на Circle

Тъй като цената на Биткойна спадна през 2018 г., инвеститорите търсят утеха в бурни води. Подходящ пример за това са потребителите, които масово се „закачат“ за институционални включвания, обещаващи криптоцентрични платформи и амбициозни ценови прогнози от най-добрите в тази индустрия, за да останат на повърхността. Жаждата на инвеститорите в тази посока беше утолена в петък, когато Джеръми Алейър, изпълнителен директор на базираната в Бостън финансово-технологична компания Circle, участва в предаването Squawk Box на CNBC.

 

Джеръми Алейър е оптимист за цената на Биткойна и „токенизацията на всичко“

 

В кратко интервю, Алейър, който е дългогодишен интернет предприемач, сподели, че от фундаментална гледна точка Биткойнът (BTC) и Етериумът (ETH) изглежда се продават на цена, по-ниска от реалната им стойност. Директорът на Circle заяви, че „обемът на употреба“ на двете мрежи оправдава по-високи краткосрочни оценки за съответните им активи.

 

По повод същата тема, но погледната от дългосрочна перспектива, Алейър отбеляза, че макар той да не е склонен да дава „значителни прогнози за цената“, той вижда огромен потенциал в мрежа като тази на Биткойна - система, която улеснява несуверенното съхранение на стойност, и дигитален, подобен на златото актив с ясна основна теза.

 

Имайки предвид това, американецът сподели твърдението, че след три години „Биткойнът със сигурност ще струва повече, отколкото днес“, след което заяви, че според него, цената на Биткойна ще се покачи, дори когато мечите настроения преобладават. За да обясни какво стои зад неговата неясна, но все пак възходяща прогноза, Алейър каза:

 

„Ключовото нещо при Биткойна е, че той е уникален в своята сигурност и мащаб. Той е привлекателен навсякъде по света и като идея, че се нуждаем от ограничено и несуверенно съхранение на стойност, което хората могат да държат и то по защитен начин.“

 

По същата логика, Алейър, който изглежда не проявява отличителните белези на Биткойн максималистите, отбеляза, че предвижда бъдеще, изпълнено с милиони криптоактиви, независимо дали те са под формата на ценни книжа, стоки или токени. Накратко, дългогодишният криптопривърженик заяви, че не вярва, че криптовалутите са сценарий от типа „победителят взема всичко“. Вместо това, той изясни, че множество проекти могат да съществуват в относителна хармония, благодарение на новаторския потенциал на тази иновация.

 

Алейър не е единственият човек от сектора, който гостува на CNBC, за да похвали криптовалутите и техния потенциал в дългосрочен план. Както бе съобщено от NewsBTC по-рано, Майкъл Бусела, бивш директор на Goldman Sachs, превърнал се в партньор в BlockTower Capital, изясни, че тъй като „най-умните пари се преместват“ в тази индустрия, има вероятност за дългосрочен курс нагоре. Бусела обясни какво е имал предвид под „най-умните пари“ и насочи вниманието към интереса, който Масачузетският технологичен институт, Харвард, Станфорд и Йейл проявяват към криптовалутите, а фирмите поддържат тази екосистема.

 

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е преведена и адаптирана от NewsBTC.