18,212,025 BTC

Bloomberg: Биткойн ще достигне най-малко $100 хил. тази година – Aнализ – 8 март

Биткойн дигитални пари графика xChange.bg

Миналия четвъртък Bloomberg публикува своя Биткойн доклад за март 2021 г. В доклада Bloomberg подчерта, че Биткойнът вече се трансформира от спекулативен рисков актив към глобално дигитално средство за съхранение на стойност. Финансовата медийна компания подчерта, че много инвеститори са започнали да заменят златото с Биткойн в своите портфолиа. Ето защо Bloomberg очаква цената на криптовалутата да достигне поне 100 000 долара по-късно тази година.

 

Интересното е, че дългосрочните прогнози за цените в крипто общността са дори много по-оптимистични. В скорошно интервю за Bloomberg съоснователят и главен изпълнителен директор на борсата Kraken Джеси Пауъл каза, че Биткойнът може да достигне 1 милион долара през следващите 5 до 10 години и да се превърне във водещата световна валута, измествайки долара, еврото и т.н.

 

Новините, свързани с Биткойн, не са единствената гореща тема в крипто света днес. Започна да се появява нова ниша в света на криптовалутите, а именно незаменяемите токени (NFT) или, с други думи, индустрията на цифровото изкуство. Тъй като наскоро цените на някои NFT регистрираха 50-кратно или дори 100-кратно увеличение, много хора започнаха да се присъединяват към новия тренд. Дори основателят на Twitter Джак Дорси реши да организира търг и да продаде първия си туит като NFT:

 

Джак Дорси Туитър

 

Източник: Twitter

 

Най-високата оферта досега е дадена от Джъстин Сън от TRON:

 

Джъстин Сън Туитър

 

Източник: Twitter

 

Цена от 2 милиона долара за токенизирана версия на първото съобщение в Twitter е сигнал, който показва, че NFT манията няма да приключи скоро.

 

Миналата седмица корекцията на крипто пазара приключи, а през уикенда биковете дори успяха да увеличат цените на основните криптовалути. Пазарът в понеделник започва с продължаване на увеличението на цените. Към момента на съставяне на анализа, според Coin360.com, един Биткойн струва 42 147,50 евро (+1,52%), един Етериум - 1 447,93 евро (+3,73%) и един LINK - 24,45 евро (+2,12%):

 

Биткойн цена 8 март 2021

 

Източник: Coin360.com

 

Сега нека да разгледаме ценовите графики на водещите криптовалути спрямо еврото.

 

BTC/EUR

 

В седмичната графика (1W), след Three White Soldiers (бича свещ) двойката BTC/EUR образува Мечо поглъщане (меча свещ):

 

Биткойн цена графика 8 март 2021

 

Теоретично, Мечото поглъщане е модел за потенциално обръщане на тенденцията, който обикновено се формира в горната част на възходящия тренд. Въпреки това, мечият сигнал не беше потвърден през следващата седмица, защото след мечата свещ се образува бича. Ето защо ние оставаме с бичо настроение спрямо Биткойна.

 

В момента цената на Биткойна е при 30-дневната пълзяща средна стойност (30 MA) в дневната графика (1D):

 

Биткойн цена графика 2 8 март 2021

 

Както се вижда от графиката, двойката BTC/EUR премина през подобна ситуация по време на предишния спад: тя се консолидира за известно време при 30 MA и след това възходящият тренд се поднови. Вероятно ще се случи нещо много подобно сега - цената на криптовалутата може да се консолидира при 30 MA и да възобнови възходящия тренд много скоро.

 

Имайте предвид, че е по-добре да набележите момента за вход на пазара чрез дълга позиция в 4-часовата графика (4H). В 4-часовия диапазон двойката BTC/EUR формира Бичи флаг:

 

Биткойн цена графика 3 8 март 2021

 

Теоретично, Бичият флаг е типичен модел за продължаване на тенденцията. Ето защо е много вероятно ценовата графика да излезе от флага във възходяща посока.

 

Точният момент да навлезете на пазара и да отворите дълга позиция ще бъде след като ценовата графика на Биткойна излезе от флага.

 

ETH/EUR

 

През изминалата седмица цената на Етериум се възстанови и графиката на цените на двойката ETH/EUR формира бича свещ след мечата от предходната седмица в седмичната времева рамка (1W):

 

Етериум цена графика 8 март 2021

 

Интересното е, че цената на затваряне на бичата свещ успя да надмине средата на мечата свещ, като по този начин се опита да отмени мечите настроения.

 

Освен това в 4-часовата графика (4H) на ETH/EUR изглежда, че корекцията е приключила и цената на криптовалутата се опитва да се върне в траекторията на Възходящия канал (възходящ тренд):

 

Етериум цена графика 2 8 март 2021

 

Както се вижда от графиката в момента, двойката ETH/EUR е на долната линия на канала и в същото време при 30 MA.

 

Смятаме, че ако ETH/EUR надхвърли 30 MA и влезе в канала през следващите няколко дни, възходящият тренд може да се възобнови. В този случай много търговци ще започнат да отварят дълги позиции. Търговците ще заложат своите тейк-профит (TP) поръчки приблизително на нивото на предишния местен максимум или 1 670 евро за една цифрова монета, а стоп-лос поръчките (SL) малко под скорошния локален минимум, който е приблизително на ниво от 1 080 евро.

 

LINK/EUR

 

В рамките на 4-часовия период (4H), двойката LINK/EUR формира Бичи флаг:

 

LINK цена графика 1 8 март 2021

 

Както вече споменахме по-рано, Бичият флаг е типичен модел на продължение на графиката, който улеснява продължаването на възходящия тренд.

 

Нека обясним подробно как да търгуваме модела Бичи флаг.

 

LINK цена графика 2 8 март 2021

 

Първо, ценовата графика трябва да излезе от флага и да формира локален максимум извън него (1). Консервативните търговци ще изчакат следващо отдръпване на цените (2). Ако по време на изтеглянето ценовата графика не влезе във флага, а отскочи от горната линия на флага (3), търговците ще започнат да се подготвят за навлизане на пазара. След като графиката надмине нивото на предишния местен връх (4), търговците ще започнат да отварят дълги позиции.

 

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC и LINK. Свали приложението ни за Android и iOS.

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.