18,212,025 BTC

Цената на Биткойн е вече над 2700 долара - BIP 91 ще бъде активиран

увеличение на капациетата на блок веригата на Биткойн

След дълги дебати, продължили повече от две години, най-накрая ще сме свидетели на решение за увеличение капацитета на  блок веригата на Биткойн. Протоколът за обновяване на Биткойн мрежата BIP 91 (SegWit) ще бъде активиран. През последните 24 часа 93.1% от изчислителната мощност, която копае Биткойн, сигнализира, че приема протокола, при нужни 80% (по данни на coin.dance).

 

BIP 91 успя да обедини различните групи от Биткойн общността, за да предотврати разцепването на най-старата криптовалута на две отделни мрежи. След като SegWit бъде официално активиран, всеки блок ще може да побере средно с 75% повече транзакции, което ще доведе както до по-бързо обработване, така и до по-ниски такси към копачите.

 

Търсенето се увеличава

Уикендът беше кошмарен за криптовалутата като стойността падна под 2000 долара. Но в следствие на положителните новини, цената на Биткойн скочи драстично и към момента се търгува за над 2700 долара.

 

Не изпускай момента - купи Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg, а вече можеш да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл