18,212,025 BTC

Цената на Биткойн може да скочи драстично - Япония печата пари със страшна сила

Източник: CoinTelegraph от Джоузеф Янг |
биткойн япония печатане на пари обезценяване на валута

За първи път от 2007г. насам доходността на 10-годишните облигации на Япония достигна 0%. Холгер Шепиц, главен редактор във финансовия отдел на немския в-к „Велт“, отбеляза, че е съвсем възможно и да падне под нулата, след като централната банка на държавата не спира да печата огромно количество валута.

 

Биткойн алтернативата

Обезценяването на валутата, в следствие на необезпеченото печатане, принуждава инвеститорите да търсят по-доходоносни алтернативи. Анализаторите считат, че лошото представяне на японската йена може да има значителен ефект върху Биткойн и да доведе до силно покачване на цената, тъй като страната представлява най-големият пазар на криптовалутата.

 

А подобна случка вече се е разигравала. Когато китайският Биткойн пазар беше най-голям в света и цената на юана падна, поради растящата инфлация в Щатите, Биткойн отбеляза драстичен ръст. Остава да видим, дали историята ще се повтори.

 

41% от търговията с Биткойн се случва в страната на изгряващото слънце

Според различни източници, включително и Brave New Coin, 41% от търговията с Биткойн се извършва в Япония, а малко след нея са Щатите с 30.6%. Поради тази причина икономическите процеси, протичащи в една от тези държави, има потенциал за огромен ефект върху Биткойн.

 

В последната седмица, търгуването на Биткойн на Японските борси се увеличи значително, което доведе до покачване на стойността на криптовалутата от 1175 на 1257 щатски долара. В същото време търсенето не стихва и тя продължава пътя си нагоре.

 

Статията е преведена и адаптирана от CoinTelegraph.

 

Вие каква позиция заемете?