18,212,025 BTC

Не можем да оцелеем в дигиталната ера без криптовалутите

Източник: за CCN от Samantha Chang |
Човечеството не може да оцелее в дигиталната ера без криптовалутите

Главният изпълнителен директор на Circle Джеръми Алейър смята, че човечеството не може да оцелее в дигиталната ера без криптовалутите, защото тяхната децентрализирана природа и устойчивост ги правят необходими. Алейър направи това изказване на Световния икономически форум 2019 в Давос, Швейцария.

 

Той казва още, че криптоскептиците са такива, защото не са запознати с новата технология.

 

Криптографията е фундаментална за бъдещето

 

Хората повтарят фразата „крипто“ все едно е нещо лошо или страшно,“ Алейър каза на 23 януари. „Познайте каква е действителността обаче? Криптографията е в основата на защитата на съвременното общество, на личната неприкосновеност. Това е основен инструмент на нашата киберзащита, основен инструмент на всяка корпорация.

 

Алейър посочи, че съвременното общество разчита на дигитална инфраструктура. Съответно човечеството в крайна сметка няма да може да оцелее в дигиталната ера без дигитални валути.

 

Криптовалутите са от основно значение за бъдещето,“ каза той. „Ние се нуждаем от защитена срещу фалшификация, устойчива, децентрализирана инфраструктура, ако искаме обществото да оцелее в дигиталната ера.

 

Вярваме, че това криптосекторът има много по-голям преобразуващ потенциал дори от интернет. Смятаме, че ще има много по-голямо въздействие върху нашите граждански и икономически институции.

 

Алейър: Криптовалутите могат да съществуват съвместно с централните банки

 

Някои мислят, че традиционните банкери обичат да говорят зле по адрес на криптовалутите, защото тайно се чувстват заплашени, че тези активи ще превърнат традиционните финансови институции в отживелица. Джеръми Алейър обаче настоява, че централните банки и крипто-екосистемата могат да съществуват съвместно.

 

Ние сме големи привърженици на идеята за дигитална валута на централна банка и вярвахме в нея много дълго време,“ казва Алейър. „Нашето мнение е, че създаването на криптовалути, които се основават на пари на дадена централна банка, се случва първо в частния сектор. Стартирахме USD Coin миналата есен; отбелязва бърз ръст.

 

Алейър твърди, че криптовалутите са гъвкави, защото могат да работят с блокчейн, който работи съвместно с десетки милиони дигитални портфейли по света.

 

Блокчейнът може да се използва при транзакции по кредитиране, в платежни операции. Той ви позволява да правите плащания в долари по цял свят на много ниска цена и за секунди или няколко минути. Това е наистина силна иновация.

 

Алейър: цената на Биткойна ще скочи в рамките на 3 години

 

Джеръми Алейър стана още по-решителен по отношение на очакванията си от декември 2018г. за покачване на цените. В разгара на мечия пазар, Алейър прогнозира, че цената на Биткойна ще скочи през следващите три години.

 

Независимо от дневната си цена, Алейър смята, че Биткоинът трябва да изиграе „много важна роля“ като лимитирана, недържавена форма на съхраняване на стойност.

 

Изпълнителният директор на PayPal и съветник от BoE критикуваха Биткойна в Давос

 

Въпреки това, не всички в Давос са с оптимистични ценови възгледи за криптовалутите.

 

Както съобщава CCN, Хю ван Стеенис, старшият съветник на гуверньора на Английската централна банка Марк Карни, разкритикува криптовалутите като безполезни.

 

Аналогично изпълнителният директор на PayPal Дан Шулман е скептичен, че Биткойнът ще постигне масово приемане от търговците, защото според него той не е валута и е неудобен.

 

Изобщо не виждаме много търговци на дребно да приемат някоя от криптовалутите,“ каза Шулман.

 

Някои потребители в Twitter реагираха на анти-Биткойн настроенията на Шулман като отбелязаха, че по-малко от 1% от световното население е използвало PayPal, когато той е стартирал, а всички знаем къде е сега. Поуката е: революциите отнемат време.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е преведена и адаптирана от CCN.