18,212,025 BTC

ДОКЛАД: БЛИЗО 3 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЩЕ БЪДАТ ПОХАРЧЕНИ ЗА БЛОКЧЕЙН ПРЕЗ 2019Г.

Източник: CryptoDnes |
Биткойн блокчейн решения разходи

Глобалните разходи за блокчейн решения ще достигнат 2.9 милиарда долара през 2019г., според скорошен доклад на консултантската фирма International Data Corporation (IDC), публикуван на 4 март.

Докладът, озаглавен „Worldwide Semiannual Blockchain Spending Guide“, беше изготвен от консултантската фирма IDC. Toй анализира нововъзникващия блокчейн пазар като пресмята данните за разходите на 10 технологии в 19 индустрии и 15 случая на употреба в девет географски региона.

Според доклада, разходите за блокчейн ще достигнат близо 2.9 милиарда долара тази година, което е с 88.7% повече от 1.5 милиарда долара, похарчени миналата година. За периода от 2018г. до 2022г. се предполага, че разходите за блокчейн ще отбележат кумулативен годишен темп на растеж (CAGR) от 76%, а общите разходи достигат прага от 12.4 милиарда долара през 2022г.

Основният подбудител за растежа на разходите свързани с блокчейн се очаква да бъде финансовият сектор с обем на инвестициите над 1.1 милиарда долара. Той ще бъде последван от производственият и ресурсен сектор, воден от отраслите за търговия на дребно и професионални услуги, които ще похарчат за блокчейн съответно 653 милиона и 642 милиона долара тази година.

Трансграничните плащания, както и споразуменията за търговско финансиране и транзакции ще получат най-голяма инвестиция през 2019г., която вероятно ще възлиза на съответно около 453 милиона и 285 милиона долара. Според съобщенията, банковият сектор ще разпредели най-много инвестиции и в двата случая.

Според доклада, ИТ и бизнес услугите съвместно ще регистрират около 70% от всички разходи за блокчейн през 2019г., докато софтуерът за блокчейн платформи ще бъде най-големият сектор на разходите извън категорията на услугите, с петгодишен CAGR от 81.2%.

Разбивката на регионално ниво установи, че САЩ ще отбележат най-големите разходи за блокчейн тази година, които възлизат на 1.1 милиарда долара, следвани от Западна Европа и Китай със съответно с 674 милиона и 319 милиона долара. Докладът добавя:


Всичките девет региона, които се включват в ръководството за разходите, ще регистрират феноменален ръст на разходите през прогнозния период 2018-2022г., водени от Япония и Канада с петгодишни CAGR от съответно 110% и 90%.”  

Станете част от бъдещето! Купете Bitcoin на xChange.bg в три лесни стъпки! Mожете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Рипъл и Биткойн Кеш. За повече информация влезте тук.

 

Статията е публикувана на сайта CryptoDnes.