18,212,025 BTC

ДОКЛАД: БЛИЗО 3 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЩЕ БЪДАТ ПОХАРЧЕНИ ЗА БЛОКЧЕЙН ПРЕЗ 2019Г.

Източник: CryptoDnes |
ДОКЛАД: БЛИЗО 3 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЩЕ БЪДАТ ПОХАРЧЕНИ ЗА БЛОКЧЕЙН ПРЕЗ 2019Г.

Глобалните разходи за блокчейн решения ще достигнат 2.9 милиарда долара през 2019г., според скорошен доклад на консултантската фирма International Data Corporation (IDC), публикуван на 4 март.

Докладът, озаглавен „Worldwide Semiannual Blockchain Spending Guide“, беше изготвен от консултантската фирма IDC. Toй анализира нововъзникващия блокчейн пазар като пресмята данните за разходите на 10 технологии в 19 индустрии и 15 случая на употреба в девет географски региона.

Според доклада, разходите за блокчейн ще достигнат близо 2.9 милиарда долара тази година, което е с 88.7% повече от 1.5 милиарда долара, похарчени миналата година. За периода от 2018г. до 2022г. се предполага, че разходите за блокчейн ще отбележат кумулативен годишен темп на растеж (CAGR) от 76%, а общите разходи достигат прага от 12.4 милиарда долара през 2022г.

Основният подбудител за растежа на разходите свързани с блокчейн се очаква да бъде финансовият сектор с обем на инвестициите над 1.1 милиарда долара. Той ще бъде последван от производственият и ресурсен сектор, воден от отраслите за търговия на дребно и професионални услуги, които ще похарчат за блокчейн съответно 653 милиона и 642 милиона долара тази година.

Трансграничните плащания, както и споразуменията за търговско финансиране и транзакции ще получат най-голяма инвестиция през 2019г., която вероятно ще възлиза на съответно около 453 милиона и 285 милиона долара. Според съобщенията, банковият сектор ще разпредели най-много инвестиции и в двата случая.

Според доклада, ИТ и бизнес услугите съвместно ще регистрират около 70% от всички разходи за блокчейн през 2019г., докато софтуерът за блокчейн платформи ще бъде най-големият сектор на разходите извън категорията на услугите, с петгодишен CAGR от 81.2%.

Разбивката на регионално ниво установи, че САЩ ще отбележат най-големите разходи за блокчейн тази година, които възлизат на 1.1 милиарда долара, следвани от Западна Европа и Китай със съответно с 674 милиона и 319 милиона долара. Докладът добавя:


Всичките девет региона, които се включват в ръководството за разходите, ще регистрират феноменален ръст на разходите през прогнозния период 2018-2022г., водени от Япония и Канада с петгодишни CAGR от съответно 110% и 90%.”  

Станете част от бъдещето! Купете Bitcoin на xChange.bg в три лесни стъпки! Mожете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Рипъл и Биткойн Кеш. За повече информация влезте тук.

 

Статията е публикувана на сайта CryptoDnes.