18,212,025 BTC

Настоящият бичи крипто пазар е по-различен от 2017-та

Източник: за Cointelegraph от Benjamin Pirus |
бик статуя

Крипто пространството е преминало през редица бичи и мечи пазари от своето създаване през 2009 г. Скокът през 2017 г. беше едно от най-големите събития за индустрията, като донесе покачване на цените на дигиталните активи и растеж.

Крипто пазара днес

Пазарът, обаче, изглежда много по-различно днес, отколкото преди три години поради регулации, приемане и други фактори. По какво се различава текущата възходящ тенденция от тази през 2017 г.? Разпределението на активите е ключов разграничаващ фактор, според Пиърс Кросби, генерален мениджър на платформата за графики на активи TradingView.

 

Ключът тук е да се разгледа разпределението на профилите, т.е. общият брой профили, които държат даден крипто актив
каза Кросби пред Cointelegraph, като добави:

 

През 2017 г. имаше непропорционално разпределение в много малко профили, докато сега броят на акаунтите нарасна неимоверно. Само Coinbase твърди, че има 30 милиона профила.

 

Понастоящем Coinbase може да се похвали с над 35 милиона потребители на своята платформа, спрямо 11,7 милиона през октомври 2017 г., според данни на CNBC.

 

Освен това мисля, че хората трябва да вземат предвид процента на институционална собственост, който обикновено е силен подкрепящ фактор за цената

 

Сега криптовалутите привличат по-голям интерес от големите играчи. Square на Джак Дорси и компанията за бизнес проучвания MicroStrategy са само два примера за нови купувачи на Биткойн, която се „престрашиха“ през 2020 г.

 

Кросби отбеляза технологията като друг разграничител между настоящия бичи пазар и този преди 3 години.

В момента има хиляди приложения, изградени върху една от различните блокчейни в екосистемата, които също играят ключова роля за стабилизиране на ценовите спадове

Бумът на децентрализираните финанси (DeFi) тази година служи като един такъв пример за напредък.

 

Биткойн до голяма степен показа ценова сила през 2020 г., въпреки че опасенията около COVID-19 доведоха до спад до 3 600 долара през март. Оттогава Биткойнът и целият крипто пазар следват възходяща тенденция в година, която също беше белязана и от президентските избори в САЩ.

 

Като цяло виждаме промяна в настроенията и фокуса на настоящата администрация на САЩ през последната година

Ситуацията премина на висока скорост, след като пандемията удари, както и в резултат на спада в цената на Биткойна, но и поради увеличаването на прекалено облекчената парична политика в целия свят.

 

САЩ отпечата огромни количества долари през 2020 г., като същевременно поддържа ниски лихвени проценти.

 

Статията е преведена и адаптирана от Cointelegraph.

 

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC и LINK. Регистрирай профила си на xChange.bg сега.