18,212,025 BTC

ICO-тата са на път да бъдат узаконени в Южна Корея

Източник: cointelegraph.com от Уили Тан |
Южна Корея планира отново да легализира ICO-тата

Южна Корея планира отново да легализира ICO-тата (Initial Coin Offerings – Първично предлагане на “дигитални“ монети), съобщиха вчера местните медии.

 

„Business Korea“, комитет, специално организиран да изследва така наречената „Четвърта индустриална революция“, сподели че ще работи за подобряване правната рамка на криптовалутите в страната. Това ще включи и премахването на забраната за ICO-тата, която правителството наложи през септември 2017г.

“Трябва да създадем работен екип, включващ външни експерти, с цел да се подобри прозрачността на търговията с криптовалути и да се установи „здравословна“ основа”, местните медии цитираха разговорите на срещата на Комитета от 28 май 2018г.

Първоначално, решението на Сеул да забрани ICO-тата срещна силно негативни реакции, но вниманието на обществеността бързо се измести върху зараждащата се заплаха от цялостен бан върху търговията с криптовалути. Страхът на хората доведе до масови протести и призиви за оставка на министри през януари тази година.

 

В периода от тогава до сега пазарът трябваше да търпи доста набързо-взети решения, като борсите поеха по-голямата част от тежестта на новите регулации. Още в края на януари японското правителство прие закон за забраната на анонимни или множество профили, зад които стои един човек.

„Тъй като правителството не предоставя никакви насоки за ICO-тата, местните блокчейн компании се местят в Сингапур и Швейцария, за да пуснат ICO-тата си, плащайки ненужни разходи“, междувременно заяви Комитетът в допълнителен коментар.

На конференция тази седмица, южнокорейски учен в сферата на блокчейн технологиите публично призова регулаторните органи да обърнат еднакво внимание на законодателствата както за самите криптовалути, така и за блокчейн технологиите, тъй като и двата феномена са еднакво важни.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е преведена и адаптирана от cointelegraph.com.