18,212,025 BTC

Крипто – „глобалната валута на бъдещето“, според директор на Nasdaq

Източник: за Cointelegraph от Marie Huillet |
Nasdaq смята, че криптовалутите ще играят роля в бъдеще

В пост в LinkedIn, публикуван на 20 януари, Адена Фрийдман, президент и изпълнителен директор на Nasdaq Inc., казва, че криптовалутите „заслужават шанса да намерят устойчиво бъдеще в нашата икономика.

 

Преди появата си на Световния икономически форум в Давос тази седмица Фрийдман сподели, че Nasdaq смята, че криптовалутите ще играят роля в бъдеще, и ги определи като „забележителна демонстрация на гений и креативност.

 

Досега криптовалутите са преминали през еволюция, която Фрийдман нарича „класически жизнен цикъл на изобретението“ - от ранния им път, положен от пионерите в света на криптографията и икономиката, до период на засилено обществено внимание, увеличаване на броя нови участници на пазара, сега те достигат до най-скорошната фаза, характеризирана като „доза реалност“. Това поставя тези активи на кръстопът, казва тя, между един от два възможни резултата:

 

1) Иновацията намира своята практическа полезност, последвана от години на стабилен и устойчив търговски напредък и интеграция в икономическата структура (пример за това е интернет); или

2) Изобретението не успява да постигне широко разпространение и неговите търговски приложения като средство за обмен са ограничени (например Segway).

 

Изпълнителният директор твърди, че за да се превърнат в практично, използваемо изобретение със стабилна стойност, на криптовалутите са им необходими „управление и ясни регулации“. Фрийдман добави обаче, че в основата си и двете нужни характеристики са „противоположни на първоначалната цел, фокусирана върху децентрализирана глобална валута, която не подлежи на управление.

 

Докато коментира необходимостта от прозрачен и справедлив пазар за криптообмен, Фрийдман отбеляза, че Nasdaq е предоставила своите собствени технологии, за да помогне на стартиращи борси да обменят добри практики.

 

Както се съобщава, Nasdaq е предоставила своята SMARTS технология за пазарен надзор на основните играчи в индустрията, като например борсата Gemini на близнаците Уинкълвос. Технологията позволява на платформата да следи за подозрително поведение на търгуване в опит да предотврати манипулирането на пазара.

 

По-рано този месец DX Exchange, платформа, която използва Financial Information Exchange (FIX) протокола на Nasdaq, стартира търговия с криптовалути и токенизирани традиционни акции.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е преведена и адаптирана от Cointelegraph.