18,212,025 BTC

Китай се отказа от забраната на копаенето на криптовалути

Източник: за Cointelegraph от William Suberg |
Китай се отказва от плана си да забрани криптодобива

Копаенето на Биткойни (BTC) няма да е предмет на строги държавни мерки в Китай, потвърдиха властите в нови официални документи. Както отбелязват главният стратегически директор в Blockstream Самсън Мау и други на 6 ноември, копаенето вече не присъства в списъка на индустриите, които Пекин счита за неуместни.

 

Промяната идва чрез ново издание на ръководството за регулиране на индустриалната структура на Китай, което ще влезе в сила от началото на 2020 г.

 

Китайската комисия за национално развитие и реформи изключи криптодобива от списъка на отраслите, които иска да премахне. Благоприятна новина за Биткойна“, коментира Мау.

 

Предишна версия на документа по-рано тази година включи добива на Биткойни като една от мишените на правителството.

 

Новината е благоприятна за свързаните с Биткойн дейности в Китай - страна, в която криптовалутите извън контрола на централната банка остават забранени.

 

Неотдавнашното одобрение на блокчейн технологията от страна на президента Си Дзинпин съвпадна с драматично покачване на двойката BTC/USD, след което местните медии предупредиха за неправилно тълкуване на думите му като подкрепа за криптовалутите.

 

Копаенето отдавна е формирало печеливша индустрия в Китай, като евтиното електричество означава, че основните участници все още пребивават там. Говори се, че Canaan Creative, един от най-големите производители на оборудване за копаене на Биткойни, ще премине през първично публично предлагане (IPO) в размер на 400 милиона долара по-късно този месец.

 

Стани част от бъдещето и купи Биткойн бързо и лесно на xChange.bgВече може да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Kеш и Рипъл.

 

Регистрирай профила си на xChange.bg тук.

 

Статията е преведена и адаптирана от Cointelegraph.