18,212,025 BTC

ОТХВЪРЛЯНЕТО НА ПЪРВИЯ БИТКОЙН БОРСОВО ТЪРГУВАН ФОНД ЩЕ БЪДЕ ПРЕРАЗГЛЕДАНО

Източник: BusinessInsider.com от Джонатан Гарбер |

Цената на Биткойн се доближава до най-високото си ниво, след като Комисията по ценните книжа и борсите в Щатите (SEC) ще преразгледа решението си от началото на март т.г. да отхвърли първия Биткойн борсово търгуван фонд, предложен от братята Уинкълвос. Това се случва по искане на Bats exchange, един от най-големите оператори на пазари за акции, опции и валути в света. Вчера около 21 часа Биткойн се търгуваше за 1281.76 долара, малко повече от рекордната цена от 1277.65 долара при затваряне на пазара, която беше отбелязана на 6 март.

 

В края на миналия месец цената на криптовалутата се срина с повече от 25% поради забраната за листване на този и на още един борсово търгуван фонд. Въпреки че падна под границата от 1000 долара, ниските стойности не се задържаха дълго. Япония прие криптовалутата за законен метод за разплащане, а Русия обяви, че ще го направи през 2018, което доведе до възвръщането  на високите стойности.

 

Създаването на фонд, следящ движението на Биткойн, ще привлече допълнителни инвеститори и ще повлияе положително на цената на Биткойн.

 

Статията е преведена и адаптирана от BusinessInsider.