18,212,025 BTC

Копачите се готвят за 18-милионния Биткойн от 21 общо

Източник: за Bitcoinist от ANJA VAN OOSTERHOUT |
Копачите се подготвят за 18-милионния Биткойн

Копачите ще изкопаят 18-милионния Биткойн тази седмица, като след това само 3 милиона ще останат налични за изкопаване преди копаенето да спре през далечната 2140г.

 

Данните от инструмента за мониторинг Blockchain потвърдиха, че общото количество Биткойни е достигнало 17,92 милиона към 14 октомври.

 

Според блоковите изчисления, останалите Биткойни до 18 милиона трябва да влязат в обращение преди началото на следващата седмица.

 

Ще отнеме още около 120 години, за да се изкопаят останалите 14,3% от общото количество или около 3 000 000 Биткойна

отбелязва анализаторът Rhythm в Туитър в понеделник.

 

Копачите, които се състезават за наградата си в Биткойни, също са повече от всякога, а хеш-рейтът е рекордно висок.

 

Копачите създават нов Биткойн всеки път, когато успешно валидират блок от трансакции. Това се случва приблизително на всеки десет минути. На всеки четири години възнаграждението им се намалява наполовина, което означава, че изкопаването на нови Биткойни включва все повече и повече извънредна работа.

 

Следователно, въпреки че 85% от общото количество от 21 милиона Биткойна са навлезли на пазара от 2009г. насам, остатъкът ще отнеме много повече време.

 

Както Bitcoinist съобщи, дори и след като фазата на копаене на Биткойни приключи, е малко вероятно повече от около 75% от предлаганото количество да бъде налично. Потребителите вече са загубили достъп до голяма част от 17,92 милиона Биткойна. В зависимост от методологията, изследователи смятат, че тези изгубени Биткойни представляват около 20% от предлагането.

 

Ето защо е вероятно само около 15 милиона души някога да могат да притежават цял Биткойн.

 

Докато нивото от 18 милиона не представлява техническо постижение за мрежата, индустрията е ентусиазирана, като компанията Luno използва фразата „вълнуваща седмица“ в изказване по темата.

 

В същото време съставът на притежателите на Биткойни се променя. Данните през тази седмица показаха, че запасите с баланс на стойност над 1 000 BTC станаха много по-популярни през 2019 г. Преди това инвеститорите изглеждаха по-малко заинтересовани, като тази година траекторията сложи края на петгодишен монотонен период.

 

Преди срива на Mt. Gox в началото на 2014 г., притежателите на Биткойн портфейли увеличаваха балансите си над 1 000 BTC със сходна скорост.

 

По онова време, коментатори предполагаха, че причината е техническо любопитство. Като се има предвид текущата цена на двойката BTC/USD, в момента финансовите стимули са това, което задвижва активността през 2019 г.

 

Стани част от бъдещето и купи Биткойн бързо и лесно на xChange.bgВече може да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Kеш и Рипъл.

 

Регистрирай профила си на xChange.bg тук.

 

Статията е преведена и адаптирана от Bitcoinist.