18,212,025 BTC

Кървава баня отново на крипто пазара

Източник: cointelegraph.com от William Suberg |
Кървава баня на крипто пазара

Кървава баня на крипто пазара

Цената на Биткойна продължава пътя си надолу след вчерашния сериозен срив. Към момента се търгува за около 9,432 долара, с близо 7% разлика от преди 24 часа. Останалите криптовалути също не се справят добре и целият пазар е на червено с малки изключения.

 

Положението през 2019-та не е толкова зле

В същото време един от най-големите защитници на Биткойна, Майк Новограц, отбеляза за Bloomberg, че въпреки честите движения нагоре-надолу, най-голямата криптовалута се е покачила с над 200% от началото на годината. След такъв скок е нормално да има някаква консолидация, поясни Новограц.

 

Основателят на Galaxy Digital даваше интервюто само час преди голямата разпродажба. Въпреки че нямаше очевадна причина за нея, негативното движение не е изключение, ако го сравним с поведението на цената от последните месеци. Увеличената търговията на марджин може би е една от основните причини за резките промени в стойността на криптовалутите, както Cointelegraph отбелязват.

 

Положителни прогнози за Биткойна

Според Новограц следващата положителна вълна ще дойде от институциите, които в момента се подготвят бавно и методично за навлизане в крипто света. По-рано този месец, той също прогнозира, че идващите глобални макроикономически проблеми биха придвижили благоприятно цената на Биткойна и индустрията като цяло. Новограц обеща и че няма да продава преди Биткойнът да се е покачил до поне 14 хил. долара.

 

Стани част от бъдещето и купи Биткойн бързо и лесно на xChange.bgВече може да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Kеш и Рипъл.

 

Регистрирай профила си на xChange.bg тук.