18,212,025 BTC

Мъск предизвика скок в цената на Dogecoin – Анализ – 8 февруари

Twitter иконка приложение

Илон Мъск, основателят на Tesla и SpaceX, който провокира огромен скок в цената на Dogecoin (DOGE) в рамките на един ден миналата седмица, продължава да се шегува с крипто общността в Twitter. В четвъртък той публикува изображение от „Цар Лъв“, на което се вижда, че самият той държи куче, което символизира Dogecoin:

 

Dogecoin Илон Мъск Туитър

 

Източник: Twitter

 

По-късно последва още един туит, в който Мъск заяви, че Dogecoin е криптовалутата на хората:

 

Dogecoin Мъск Туитър

 

Източник: Twitter

 

Цената на Dogecoin се увеличи с почти 50% само в рамките на един час след публикуването на туитовете. Това не е първият път, в който туитове на Мъск предизвикват скок в цената на Dogecoin.

 

През уикенда милиардерът създаде анкета, като попита дали Dogecoin ще се превърне в бъдещата валута на Земята:

 

Dogecoin Мъск анкета Туитър

 

Източник: Twitter

 

Все още не е ясно дали основателят на Tesla просто се шегува с крипто общността или умишлено и с ентусиазъм промотира криптовалута, която вече е купил.

 

Въпреки всичко неговата поредица от туитове вдигна цената на Dogecoin, като го превърна в десетата най-голяма криптовалута по пазарна капитализация, според CoinGecko.

 

Интересното е, че изглежда, че други влиятелни хора в Twitter също започват да прилагат подхода на Мъск, за да промотират криптовалутите. Например, известният крипто инвеститор Майкъл Новограц нарече новата си прическа „$link marine haircut“, като се опита да популяризира криптовалутата LINK (Chainlink), която вероятно е купил наскоро:

 

LINK Майк Новограц Туитър

 

Източник: Twitter

 

Миналата седмица Forbes представи списък с крипто милиардерите. Брайън Армстронг, изпълнителен директор на Coinbase, оглави класацията. Състоянието му се оценява на 6,5 милиарда долара. Сред първите 10 в класацията са също Майкъл Сейлър, изпълнителен директор на MicroStrategy, оценен на 2 милиарда долара, Чангпенг Жао ("CZ"), основателят на Binance - 1,9 милиарда долара, Тайлър и Камерън Уинкълвос – всеки от тях оценен на 1,6 милиарда долара.

 

Струва си да се спомене, че тези крипто милиардери напоследък са доста активни в Twitter, като също така популяризират определени криптовалути.

 

Пазарът в понеделник започва с консолидация на цените. Към момента на съставяне на анализа, според Coin360.com, един Биткойн струва 32 840,04 евро (+0,92%), един Етериум - 1 373,69 евро (+0,88%) и един LINK - 20,86 евро (+1,47%):

 

Биткойн цена 8 февруари 2021

 

Източник: Coin360.com

 

Сега нека анализираме ценовите графики на основните криптовалути спрямо еврото в ключовите времеви рамки.

 

BTC/EUR

 

В 4-часовата графика миналата седмица двойката BTC/EUR успя да излезе от Низходящия триъгълник, като по този начин се опита да възобнови възходящия тренд.

 

Биткойн цена графика 8 февруари 2021

 

Както се вижда от графиката, BTC/EUR достигна нивото на предишния местен връх и след това се срещна съпротива и леко спадна.

 

Разглеждаме три потенциални сценария за цената на Биткойн в близко бъдеще. При бичия сценарий BTC/EUR се консолидира при 30-дневната подвижна средна стойност, след което възобновява възходящия тренд. В този случай цената вероятно ще надхвърли предишния местен връх (приблизително 34 200 евро).

 

При неутрален сценарий двойката BTC/EUR продължава да се консолидира при 30-дневната подвижна средна и формира странично движение.

 

При мечи сценарий цената спада до долната линия на низходящия триъгълник или до нивото от около 25 000 евро за една цифрова монета.

 

След това цената на криптовалутата отскача и формира широк диапазон.

 

По наша оценка най-вероятните сценарии са бичият и неутралният.

 

ETH/EUR

 

През изминалата седмица двойката ETH/EUR затвърди бичите настроения. Тя образува солиден бича свещ с местно дъно над предишните и местен връх над предишните:

 

Етериум цена графика 1 8 февруари 2021

 

Тъй като възходящите настроения все още са налице, търговците ще продължат да отварят дълги позиции.

 

В 4-часовата графика двойката ETH/EUR започна да очертава Възходящ канал (възходящ тренд):

 

Етериум цена графика 2 8 февруари 2021

 

Смятаме, че ако ETH/EUR се изтегли обратно към долната линия на канала, последващо отскачане може да създаде благоприятна възможност за навлизане на пазара.

 

Също така, както може да се види от графиката, 30-дневната подвижна средна се движи нагоре, точно под долната линия на канала. Следователно има достатъчно бичи сигнали и формации, които да поддържат цената на Етериум.

 

LINK/EUR

 

В седмичната графика двойката LINK/EUR образува Биче поглъщане:

 

LINK цена графика 1 8 февруари 2021

 

Тази бича формация увеличава вероятността за по-нататъшно увеличение на цената или в най-лошия случай за по-нататъшно консолидиране.

 

Ето защо смятаме, че двойката LINK/EUR може да продължи да се движи напред в рамките на траекторията на Възходящия канал:

 

LINK цена графика 2 8 февруари 2021

 

Ако цената на Chainlink се отдръпне обратно към долната линия на канала, в случай на последващо оттласкване, много трейдъри ще започнат да отварят дълги позиции.

 

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC и LINK. Свали приложението ни за Android и iOS.

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.