18,212,025 BTC

Нищо не може да спре Биткойн - Япония отново е най-големият пазар за Биткойн

Източник: cointelegraph.com от Джоузеф Янг |
бягане с препятствия Биткойн нищо не може да го спре xChange.bg

Япония отново стана най-големият пазар за Биткойн с 50.75% дял от световната търговия. Това се случи след като Китай забрани търгуването на криптовалути и обяви, че борсите трябва да затворят работа до края на месеца. Единствено OKCoin и Huobi, двете най-големи борси имат срок до 30 октомври, тъй като не са участвали в никакви ICO-та. В същото време част от китайските трейдъри прехвърлиха търговията на Биткойн от централизираните борси към групови чатове. Очевидно нищо не може да спре Биткойн...

 

 

САЩ и Япония печелят

 

След обявяването на забраната, Япония се нареди на първо място по търговия след САЩ, като първата поведе с повече от 20%. Много от трейдърите се прехвърлиха от Китай в японски и южнокорейски борси и само за три дни, обемът на търговияте в най-многолюдната държава намаля двойно. В момента само около 6% от  сделките с Биткойн са направени в Китай.

 

А обратно на лошите прогнози, много известни разработчици, анализатори и експерти в света на криптовалутите, включително създателят на Лайткойн, Чарли Лий, и милиардерът инвеститор, Тим Дрейпър, споделиха своя оптимизъм за затварянето на китайския пазар. Лий наблегна на това, че китайското правителство повече няма да може да манипулира пазара както през 2013г.

 

Лий каза:

„Това е добро нещо. Китай повече не може да си играе с пазарите, забранявайки Биткойн. Криптовалутите не могат да бъдат убити от никоя държава. Едно от решенията за централизираните борси са децентрализираните такива. Чувам, че екипът на Decred Project разработва нещо, което ще помогне за това.“

Биткойн се стабилизира

 

Както Лий каза, изходът на китайските Биткойн борси трябва да рефлектира само върху 10-15% от трейдърите в целия свят. Въпреки това спекулатори и нетърпеливи трейдъри доведоха до огромна разпродажба след като Китайското правителство обяви забраната. Очаква се, че в следващите няколко седмици търговията ще се стабилизира след като част от участниците на Китайския пазар ще се преместят към Япония и Южна Корея. Това са две държави, които създадоха не само по-ефективни и ефикасни регулаторни рамки, но и много висок стандарт на работа в сектора.

 

Силно вероятно е, както Лий и Дрейпър отбелязаха, затварянето на търговията в Китай да доведе до стабилизация на световния пазар. В дългосрочен план това би било много по-добре за Биткойн и хората, които го използват.

 

Нищо не може да спре Биткойн

 

В същото време китайските трейдъри и инвеститори не са готови да се откажат от Биткойн. В момента те търсят начин как да търгуват помежду си извън борсите. В момента те уреждат търговията в групови чатове в Telegram.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е преведена и адаптирана от cointelegraph.com.