18,212,025 BTC

Още няколко седмици и Биткойн ще започне да се покачва

Източник: cnbc.com от Кели Ел |
Няколко седмици и всичко трябва да се нормализира на криптопазара

Има невероятен апетит от страна на институционалните инвеститори да навлязат на криптопазара, каза Дан Морхед. Той е главният изпълнителен директор на крипто хедж фонда Пантера, който от създаването му през 2013г. реализира печалба от 22хил. процента!

 

Биткойн ще започне да се покачва през следващите следмици, според него, и ще продължи нагоре. Апетитите на институционалните инвеститори са големи, тъй като криптопазарът е актив за половин трилион долара, който всъщност не се притежава от никого. „Това е невиждано.“

 

Същевременно главният изпълнителен директор отбеляза, че инвестиционалните инвеститори все още предстваляват една много малка част от тези, които притежават от криптовалутата. Морхед също наблегна на факта, че пазарът е силно спекулативен и че както може да има резки скоци нагоре, така и в обратната посока не са изключени.

 

Биткойн достигна връхната си точка от около 19500 долара в средата на декември, а Морхед тогава предсказа, че се очаква поне 50% срив на криптовалутата преди следващото изстрелване нагоре. В момента един Биткойн се търгува за около 8000 долара, така че крипто инвеститорът определено се оказа прав. Той смята, че най-голямата криптовалута, която движи целия пазар за дигитални активи, вече е стигнала дъното при стойността от 6000 долара и няма да пада повече.

 

Мечите пазари, осреднено, продължават 71 дни. „А вече сме 52 дни в това.“ Още няколко седмици и всичко трябва да се нормализира на криптопазара.

 

Компанията на инвеститора търгува „големите“ криптовалути, но казва, че ICO-тата и криптовалутите с малките капитализации ще бъдат доста интересни.

 

Купете и продайте Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xChange.bg, а вече можете да търгувате и Етер, Лайткойн и Рипъл.

 

Статията е преведена и адаптирана от CNBC.