18,212,025 BTC

От 1 юли Австралия ще третира Биткойн като конвенционална валута

Източник: cointelegraph.com от Уилям Субърг |
Биткойн Австралия

В бюджета за периода 2017-2018г. правителството на Австралия е заложило да направи живота на бизнеса, свързан с виртуалните пари, по-лесен:

 

„От 1 юли 2017г. покупката на виртуални пари няма да бъде облагана с данък продажба, което ще доведе до третирането на криптовалутите като конвенционални пари. В момента потребителите, които искат да се сдобият с криптовалута, плащат двойно този данък – веднъж при покупката на Биткойн или Алткойн и втори път, когато купуват стоки и услуги с тях.“

 

През 2014г. двойното облагане изгони криптобизнеса от австралийския пазар, а иновациите в това направлението започнаха да изостават от тези в държавите с по-свободно третиране. По тази причина правителството на Австралия счита, че тази промяна ще даде добър тласък на много нововъведения, което пък ще увеличи производителността от своя страна. Те допълват:

 

„Правителството поема ангажимент да направи Австралия водеща сила във финансово-технологичното направление и обявява нов пакет, който цели да установи местната FinTech индустрия като световен лидер.“

 

В същото време бизнесът се радва и на увеличено потребление. Компанията LivingRoomofSatoshi, портал за плащане на сметки чрез Биткойн, обяви, че са обработили транзакции за над 5млн. долара.

 

 Статията е преведена и адаптирана от cointelegraph.com.