18,212,025 BTC

Петата най-голяма банка в света стартира мрежа за блокчейн плащания

Източник: CryptoDnes |
Банка стартира мрежа за блокчейн плащания

Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), водеща банка в Япония, наскоро обяви, че до 2020г. ще пусне система за плащане на базата на блокчейн. MUFG е петaта по големина банка в света.

 

MUFG и Akamai

 

По този проект банката ще си сътрудничи с мрежата за доставка на съдържание в САЩ - Akamai. От официалното прессъобщение става ясно, че платформата ще бъде готова до първата половина на 2020г.

 

Предложената платформа се определя като „Глобална отворена мрежа“. Разчитайки на богатия си опит и господстващо положение на пазара, банката възнамерява да използва платформата, за да увеличи пазарния си дял на пазара за блокчейн плащания.

 

Миналата година Akamai и MUFG обявиха, че ще си сътрудничат в бъдещ проект. В прессъобщението, публикувано тогава, се казва, че:

 

Новата платежна мрежа ще бъде разнообразна платежна услуга, оборудвана с интерфейс, който може да се използва като комуникационна мрежа и включва функции за прехвърляне и управление на стойността чрез блокчейн. Това ще позволи значително намаляване на транзакционните разходи за всички видове платежни услуги.

От началото на 2019г. MUFG е в центъра на новините заради участието си в няколко проекта, ориентирани към блокчейн. Един от тези проекти включва инициативата за разработване на коридор за преводи към Бразилия, с помощта на Ripple (XRP). Също така, миналата година водещата финансова институция намекна, че през 2019г. ще започне процес на пускане на собствена криптовалута.  

Станете част от бъдещето! Купете Bitcoin на xChange.bg в три лесни стъпки! Mожете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Рипъл и Биткойн Кеш. За повече информация влезте тук.

 

Статията е публикувана на сайта CryptoDnes.