18,212,025 BTC

Мрежа за блокчейн плащания стартира петата най-голяма банка

Източник: CryptoDnes |
Банка стартира мрежа за блокчейн плащания

Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), водеща банка в Япония, наскоро обяви, че до 2020г. ще пусне система за плащане на базата на блокчейн. MUFG е петaта по големина банка в света.

 

MUFG и Akamai

 

По този проект банката ще си сътрудничи с мрежата за доставка на съдържание в САЩ - Akamai. От официалното прессъобщение става ясно, че платформата ще бъде готова до първата половина на 2020г.

 

Предложената платформа се определя като „Глобална отворена мрежа“. Разчитайки на богатия си опит и господстващо положение на пазара, банката възнамерява да използва платформата, за да увеличи пазарния си дял на пазара за блокчейн плащания.

 

Миналата година Akamai и MUFG обявиха, че ще си сътрудничат в бъдещ проект. В прессъобщението, публикувано тогава, се казва, че:

 

Новата платежна мрежа ще бъде разнообразна платежна услуга, оборудвана с интерфейс, който може да се използва като комуникационна мрежа и включва функции за прехвърляне и управление на стойността чрез блокчейн. Това ще позволи значително намаляване на транзакционните разходи за всички видове платежни услуги.

От началото на 2019г. MUFG е в центъра на новините заради участието си в няколко проекта, ориентирани към блокчейн. Един от тези проекти включва инициативата за разработване на коридор за преводи към Бразилия, с помощта на Ripple (XRP). Също така, миналата година водещата финансова институция намекна, че през 2019г. ще започне процес на пускане на собствена криптовалута.  

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е публикувана на сайта CryptoDnes.