18,212,025 BTC

Причините за рязкото покачване на цената на Биткойн

Източник: cryptocoinsnews.com от Лестър Колман |
Биткойн - по-висока цена

Във вторник цената на Биткойн затвори пазара на близо 1500 долара, а растежът от началото на месеца е почти на 7% и около 54% от началото на годината.

 

Увеличението в обемa на търговията се дължи главно на по-високата активност в Япония, основно на bitFlyer, според данни на CNBC. 52.35% от всички транзакции в света през последния ден са направени с японски йен, 28.12% с долари, а на трето място се нареджа китайският юан с 8.23%. Евровите транзакции са били малко под 5%.

 

Печалбите на Биткойн привличат интерес от инвеститорите

Вливане на свеж капитал се случва от всички краища на света. Браян Кели, основател на Браян Кели Кепитъл, наскоро пусна фонд, който инвестира в дигитални активи, което и сочи, че увеличението в търговията се дължи на по-високия интерес от институционалните инвеститори.

 

А междувременно Биткойн обществото се отдръпва от Bitcoin Unlimited и се насочва към обновяването на Bitcoin Core, така че е по-възможно да не станем свидетели на разцепване на криптовалутата.

 

Увеличен интерес и към алтернативите на Биткойн

Има все по-голям интерес и към други криптовалути, главно Етериум, който също достигна рекордни стойности – над 80 долара. За сравнение преди 2 месеца се търгуваше на 15. За един месец Лайткойн също се покачи доста – от 6.74 долара до над 15 долара.

 

Алтернативните криптовалути са често купувани и продавани в замяна на Биткойн, така че това може да обясни част от увеличения обем на транзакциите.

 

Големите обеми в Япония

Около 18 компании са подали документи за лиценз, който им позволява да управляват борси за криптовалути, а поне 10 от тях са нови играчи на Биткойн пазара. Това се случва след като Япония прие Биткойн като законно средство за разплащане.

 

Увеличението е още по-забележително, предвид факта че Япония налага 8% данък върху потреблението на криптовалути. През юли той ще бъде премахнат и това допълнително ще стимулира търговията.

 

Статията е преведена и адаптирана от cryptocoinsnews.