18,212,025 BTC

Сенатът в Аризона прокара законопроект за разрешаване на данъчни плащания в Bitcoin

Източник: БЪЛГАРСКИЯТ БЛОКЧЕЙН ИНФОРМАЦИОНЕН ПОРТАЛ CRYPTOPIA.BG |
Биткойн мрежа сенат на Аризона xChange.bg

Сенатът на Аризона прие законопроект на 8 февруари, за да позволи на местните жители в държавата да плащат своите данъци с криптовалути.

 

Законопроект номер 1091 за Сената, който възнамерява да позволи на криптовалутите да бъдат използвани за плащане на данъци, бе въведен на 10 януари 2018 г. и приет от Финансовия комитет на Сената с 4-3 гласа на 24 януари. На 8 февруари Сената прие законопроекта само с един глас против. 

 

Законопроектът вече е изпратен в Камарата на представителите в Аризона. 

 

Ако законопроектът бъде приет, Аризона ще стане първият щат в САЩ, който ще приеме плащания за данъци чрез криптовалути до 2020 г., както е посочено в обществения протокол. Законопроектът ще позволи на данъкоплатците на Аризона да използват „платежен шлюз като Bitcoin, Litecoin или всяка друга криптовалута, разпознавана от отдела, като използват електронни системи от типа peer-to-peer“. 

 

Според законопроекта, отделът за приходи на Аризона, след получаване на плащания в криптовалути за „данък и всякакви лихви и наказания“, ще бъде задължен да преобразува плащанията в щатски долари в рамките на 24 часа. 

 

Държавният представител на републиканците на Аризона Jeff Weninger, който подкрепи законопроекта, заяви, че данъчната мярка възнамерява да превърне държавата в център на „технологията блокчейн и цифровата валута в бъдеще“.  

 

Позовавайки се на данъчния закон, Weninger каза пред Fox News тази седмица: 

"Това е една от многото ходове които ще предприемем, за да изпратим сигнал до всички в Съединените щати и вероятно в целия свят, че Аризона ще бъде мястото, където ще се развива блокчейн технологията и цифровите валути в бъдеще." 

Източник: БЪЛГАРСКИЯТ БЛОКЧЕЙН ИНФОРМАЦИОНЕН ПОРТАЛ CRYPTOPIA.BG

 

Купете Биткойн изгодно от xchange.bg на нови по-добри курсове. Можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Рипъл и Биткойн Кеш. За повече информация влезте тук