18,212,025 BTC

Крипто собственичка с кампания за президентски избори в САЩ

Източник: за Cointelegraph от Marie Huillet |
Собственичка на криптоактиви официално стартира своята кампания за следващите президентски избори в САЩ

Собственичката на криптоактиви Тулси Габард, представител на 2-и конгресен район на Хавайските острови, официално започна кампанията си за предстоящите президентски избори в САЩ през 2020г. TrustNodes публикува статия по темата на 4 февруари.

 

Габард е член на Демократическата партия и е заемала длъжността на заместник-председател на Националния комитет на Демократическата партия, но подава оставка, за да застане зад номинацията за президент на сенатора Бърни Сандърс през 2016 г. Тя за пръв път потвърди намерението си да се присъедини към надпреварата за президент през 2020г. в интервю за CNN в началото на януари.

 

Малко след официалното начало на кампанията на Габард на 2 февруари, коментатори от криптопространството побързаха да отбележат, че кандидатката е декларирала редица инвестиции в криптовалути, както и в стокови индекси.

 

Документи, подадени миналата година от Конгреса, показват, че Габард е закупила Ethereum (ETH) и Litecoin (LTC) - чрез инвестиции от 1 001 до 15 000 долара - в разгара на бичия криптопазар през декември 2017г.

 

Досега, според слуховете, Габард е събрала 2 милиона долара за кампанията си - значително по-малко от конкурентката и съпартийката си Елизабет Уорън, за която се говори, че е събрала около 11 милиона долара.

 

Уорън, която е виден скептик по отношение на криптовалутите и първичните публични предлагания на монети (ICOs), предупреждава за необходимостта от защита на инвеститорите на дребно във волатилното и неравномерно регулирано пространство.

 

Друг човек с аспирации към президентския пост - бившият изпълнителен директор и председател на Starbucks Хауърд Шулц - ще се явява като независим кандидат. Шулц, макар и да има пренебрежително отношение към Биткойна (BTC), говори, че Starbucks „е в уникална позиция да се възползва“ от едно бъдеще на дигитални валути, базирани на блокчейн технологията и ориентирани към потребителите.

 

Междувременно програмистът и известният криптоентусиаст Джон МакАфий също възнамерява да се кандидатира с изричната цел да популяризира криптовалути, основани на блокчейни, които не изискват разрешение, като част от либертарианска програма. След предполагаемо обвинение от данъчните власти на САЩ, МакАфий обеща да проведе своята кампания „в изгнание“ на лодка в международни води.

 

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е преведена и адаптирана от Cointelegraph.