18,212,025 BTC

Стийв Возняк вярва в Биткойна, а не в шумната реклама

Източник: за Coingeek от Derek Tonin |
Стийв Возняк вярва в Биткойна

Стив Возняк може да не иска да се тревожи много за възходите и спадовете на пазара, но е показал талант да продава в правилния момент. Съоснователят на Apple наскоро говори по време на Nordic Business Forum в Стокхолм, Швеция, а Business Insider Nordic съобщи, че Возняк е продал всичките си Bitcoin Core (BTC) активи, точно когато валутата достигна рекордните си стойности от почти 20 000 щатски долара за BTC.

 

Продажбата не е била провокирана от желание да се възползва от цената, а по-скоро от липсата му на интерес към шумната реклама около цената. В разговор с автора и маркетинг гуру Сет Годин, Возняк каза: „Когато цената се изстреля високо, казах, че не искам да бъда един от онези хора, които наблюдават и се интересуват от числа. Не искам този вид грижи в живота си.

 

Возняк е по-известен с това, че повече се интересува от иновативни технологии, отколкото от потенциалните печалби, които биха могли да се извлекат от тях. Като пример за това може да послужи фактът, че той оставя бизнес делата на Apple на Стив Джобс. Същото е отношението на Возняк и към криптовалутите. „Целта ми беше да отида до място като Стокхолм и да посетя ресторанти и хотели, които приемат само Биткойни, и да използвам само Биткойни, когато пътувам,“ каза Возняк.

 

„Воз“ не се тревожи, че може да е продал твърде рано, тъй като инвестицията му е била повече свързвана с полезност, отколкото със спекулация.

 

Возняк изглежда е истински привърженик на Биткойна. По-рано той отбеляза, че вярва повече в оригиналната Биткойн визия, отколкото в „донякъде фалшивия“ американски долар. Той също изразява интерес да се включи в собствени блокчейн проекти.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е преведена и адаптирана от Coingeek.