18,212,025 BTC

Таксите за Биткойн транзакциите намаляват заради SegWit

Източник: newsbtc.com от Джоузеф Янг |
Биткойн транзакции

През последната седмица Биткойн транзакциите, които включват технологията SegWit, нараснаха от 9 на 15%.

 

СПЕЧЕЛИ НАЙ-СИГУРНИЯ ХАРДУЕРЕН ПОРТФЕЙЛ TREZOR ОТ EXCHANGE.BG - ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ТУК

НЕ ЧАКАЙ, ИМАШ ВРЕМЕ САМО ДО 31 ОКТОМВРИ!

 

През юни, преди интегрирането на SegWit, големината на изчакващите транзакции беше достигнала 150млн. байта. Буквално мрежата на Биткойн беше задръстена с изключително много непотвърдени транзакции, което доведе до рязък скок в таксите, които се плащаха към копачите. Но през последните 3-4 месеца, изчакващите транзакции намаляха драстично – от 150 до само 6 милиона байта. Същевременно и средната големина на блока се редуцира с 16% - от 1 на 0.84мб. А един от най-използваните портфейли за Биткойн, Blockchain, вече съветва таксата по транзакциите да е 10 сатошита за един байт, едва 2.5% от фактора през юни (400 сатошита за 1 байт).

 

SegWit, както вече сме споменавали, е технология, която намалява  големината на една Биткойн транзакция и така позволява повече да се поберат в един блок. За да бъде ефикасен SegWit, бизнесът и потребителите трябва масово да го приемат. Когато SegWit транзакциите преминат границата от 50% от всичкия обмен на криптовалутата, то размерът на блока ще намалее още повече. Като за това основно големите играчи в криптоиндустрията могат да допринесат. Например ръстът в SegWit транзакциите през последните дни се дължи на ShapeShift, един от най-популярните сайтове за обмяна на една криптовалута в друга.

 

Ledger, производител на едни от най-продаваните хардуерни портфейли, сподели през август, че приемането на технологията ще доведе до 35% по-ниски такси, а реално при широко разпространение, този процент може и да е по-висок.

 

В бъдеще обаче SegWit няма да бъде достатъчен за огромния обем, който се очаква да се обменя между различните потребители на най-голямата криптовалута. Затова програмистите от крипто общността разработват нови технологии за увеличаване на капацитета на Биткойн мрежата.

 

СПЕЧЕЛИ НАЙ-СИГУРНИЯ ХАРДУЕРЕН ПОРТФЕЙЛ TREZOR ОТ EXCHANGE.BG - ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ТУК

НЕ ЧАКАЙ, ИМАШ ВРЕМЕ САМО ДО 31 ОКТОМВРИ!

 

Статията е преведена и адаптирана от newsbtc.com!