18,212,025 BTC

Туитовете на Тръмп за Биткойна са голямо постижение

Източник: за Cointelegraph от William Suberg |
Туитовете на Тръмп за Биткойна са голямо постижение

Това, че Доналд Тръмп сподели открито, че не е фен на Биткойна и криптовалутите, означава много за индустрията, казаха коментатори след постове в Туитър на 12 юли.

 

В часовете след като президентът на Съединените щати поднесе своята вяла оценка за криптовалутите, цената на Биткойна остана стабилна, а след това започна да нараства и отбеляза печалба от 1% в петък.

 

Отрицателно или не, за привържениците събитието бележи нов психологически етап за Биткойна, тъй като преди това Тръмп се въздържаше да го споменава публично.

 

Фактът, че той усеща необходимостта да критикува Биткойна публично, подкрепя тезата, че криптовалутата е независима от глобалните сили и не може да бъде смазана от тях, заяви изпълнителният директор на Coinbase Брайън Армстронг, който беше един от първите коментирали туита на Тръмп.

 

Ставаме свидетели на голямо постижение. Мечтаех за действащ американски президент, който трябва да отговори на нарастващата употреба на криптовалутите преди години. „Първо те пренебрегват, след това ти се смеят, борят се с теб, после ти печелиш.“ Току-що стигнахме до стъпка 3, хора

каза Армстронг.

 

Армстронг е пример за оживлението сред поддръжниците на Биткойна. Други също благодариха на Тръмп за безплатната реклама и подчертаха нарастване на интереса, документиран от Google Trends, докато погрешното мнение на президента се превърна в тема за обсъждане в социалните медии.

 

Поздравления за Биткойн общността - президентът на Съединените щати смята, че сме достойни за пост в Туитър”, добави криптопредприемачът Саймън Диксън. „Биткойнът се представя по-добре от долара с 23 440 508% откакто започна да се остойностява в щатски долари.

 

Макс Кайзер, презентатор на RT, който поддържа тезата, че цената на Биткойна ще се покачва, смята, че Тръмп е унищожил шансовете си за преизбиране през 2020 г., докато старшият анализатор на eToro Мати Грийнспан описва думите на президента като „ранна номинация за най-бичи туит на годината.

 

Въпреки по-стабилното представяне на цените след туитовете, възможността за покачване на Биткойна вследствие на коментара на Тръмп също набира скорост сред анализаторите.

 

Тръмп има бичи ефект върху Биткойна като цяло, защото неговите медийни тактики разклащат геополитическата несигурност. Благодарности за всички долари, които се инвестират в Биткойн

добави криптографът и изобретателят на Hashcash Адам Бек.

 

Стани част от бъдещето и купи Биткойн бързо и лесно на xChange.bgВече може да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Kеш и Рипъл.

 

Регистрирай профила си на xChange.bg тук.

 

Статията е преведена и адаптирана от Cointelegraph.