18,212,025 BTC

Търсенето на Биткойн в Индия излетя - цена от 3500 долара на някои борси

Източник: cointelegraph.com от Джейкъб Джей |
Биткойн - търсене в Индия

Биткойн става все по-популярен във втората най-многолюдна държава в света. Поради тази причина някои от борсите, които оперират в Индия, не можаха да издържат на търсенето. 

 

Zebpay, една от индийските борси, има над половин милион клиенти, които са си изтеглили приложението им и всеки ден това число расте с още 2 500. Изключителният ръст заедно с факта, че няма силно предлагане на криптовалутата в Индия, доведе до цени от 3 500 долара на някои борси. За съжаление няма как да се възползвате от разликата в стойностите между индийските и например американските борси, поради регулациите в Индия.

 

Тъй като Zebpay едва смогваше на наплива, се опита да предупреди потребителите, че инвестицията в Биткойн е рискова и че трябва да обмислят решението си внимателно. Но това нямаше желания ефект и Zebpay се принуди да сложи лимит на транзакциите от около 780 щатски долара. Coinsecure, една от най-големите борси в страната, също не успя да издържи и системите им също се сринаха под увеличеното търсене.

 

И индийското правителство обърна внимание на Биткойн

То поиска мнението на жителите си за криптовалутата - дали да бъде забранена или узаконена. В момента секторът оперира нерегулирано и напоследък се появиха спекулации за законността на операциите с Биткойн. Индийците ще могат да дадат гласа си на сайта на индийското правителство до края на този месец, но предвид изключителния интерес можем да предположим какво е мнението им за криптовалутата!

 

Статията е преведена и адаптирана от Cointelegraph.com.