18,212,025 BTC

Закъснели ли сте с инвестицията в Биткойн и останалите криптовалути?

Източник: newsbtc.com от Джей Пи Бънтинкс |
Биткойн инвестиция

Всяка година хората се питат дали не е прекалено късно да инвестират в Биткойн, но отговорът е „НЕ“. Стойността на Биткойн продължава да се покачва, особено за тези, които държат криптовалутата дългосрочно и 2017 година също се очертава да бъде добра за тях. Някой експерти считат, че втора вълна на свеж капитал следва много скоро, а ако това се случи, цената от 2000  долара въобще няма да е изненада.

 

В дългосрочен план стойността на Биткойн ще продължи нагоре

 

Инвестирането в Биткойн е умно решение и едва ли някой ще оспори това твърдение предвид развитието, на което сме свидетели. Но, разбира се, има няколко неща, които трябва да се вземат под внимание.

 

Дългосрочната инвестиция в момента е по-атрактивна, отколкото постоянното търгуване, поради огромното количество свеж капитал. Пазарната капитализация на всички криптовалути към този момент е около 52млрд. долара, а миналата седмица беше 45, по данни на coinmarketcap.com. Това е растеж, с който никой друг актив не може да се похвали. Важно е да се отбележи, че съществена част от парите отиват и при алтернативните криптовалути. Нарастващата цена на Биткойн привлича вниманието към Ethereum, Litecoin, Ripple и останалите 821 алткойни (coinmarketcap.com). Вече не става въпрос за Биткойн срещу тях, а за виртуалните пари като цяло.

 

Бъдете уверени, че много хора искат да инвестират в криптовалута - това е домино ефектът. Те научават за изстрелващата се цена на Биткойн и съжаляват, че не са инвестирали по-рано. Обаче тези, които разбират какво се случва, осъзнават, че Биткойн е все още далеч от потенциала си и че стойността на всички криптовалути ще продължи пътя си нагоре.

 

Инвестирайте в криптовалута

 

Не очаквайте и да станете милионер за една нощ, но все пак през последната седмица се наблюдава изключителен ръст и това се случва без да има удобен начин за институционалните инвеститори да вложат огромни суми в пазара. Борсово търгуван фонд определено ще промени ситуацията, но не е и необходим. 

Всичко, което е нужно, са няколко доста богати инвеститора, интересуващи се от криптовалута. До колкото сме запознати, през последните 1-2 седмици станахме свидетели на ефекта от това. Никой не иска да изпусне огромните възможности и Вие със сигурност няма да сгрешите, ако вкарате част от средствата си в Биткойн или който и да е Алткойн. Просто, както казват англоговорящите, не слагайте всичките си яйца в една кошница!

 

Статията е преведена и адаптирана от newsbtc.com.