18,212,025 BTC

Как да търгувам крипто?

Комисионата на xChange.bg варира между 2% и 3% и е включена в посочените курсове за покупка, продажба и обмен на криптовалути, които виждате на сайта. В допълнение, трябва да покриете таксата към копачите за обработване на Вашата транзакция, която зависи от натовареността на мрежата и е посочена, когато правите поръчка. В зависимост от избрания метод за разплащане е дължима такса към съответната банка или разплащателна услуга.

Покупка

При покупка по банков път е необходимо да направите паричен превод от Вашата банкова сметка. Таксата за банков превод е дължима към Вашата банка и се определя от нея, като обикновено е около 1 лв. При международен превод трябва да покриете всички такси.

Таксата към EasyPay/bPay се равнява на 3,6% от общата стойност на транзакцията в лева и се добавя към общата дължима сума, ако сте посочили какво количество желаете да закупите. В случай че сте заявили определена сума в лева, то таксата ще бъде приспадната от броя крипто единици, които ще получите.

Таксата към Cashterminal се равнява на 1% от общата стойност на транзакцията в лева и се добавя към общата дължима сума, ако сте посочили какво количество криптовалута желаете да закупите. В случай че сте заявили определена сума в лева, то таксата ще бъде приспадната от броя крипто единици, които ще получите. Терминалите не връщат ресто. Ако сумата, която сте заплатили се различава от тази, която е посочена в поръчката Ви, то тя ще се преизчисли автоматично. Единственото условие е сумата, която внасяте на устройство на Cashterminal, да бъде равна или по-голяма от сумата в поръчката Ви.

За покупки през phyre, A1 Wallet или Pay by VIVACOM няма допълнителна такса.

Продажба

В случай че продавате криптовалута по банков път, таксата за банков превод се равнява на 1 лв., независимо от стойността на транзакцията и се приспада от сумата за получаване, ако сте посочили какво количество криптовалута желаете да продадете. В случай че сте заявили определена сума в лева, то таксата ще бъде добавена към броя крипто единици, които трябва да ни изпратите.

За разплащане през ePay не дължите нищо.

Таксата към EasyPay зависи от общата стойност на транзакцията в лева и се приспада от сумата за получаване, ако сте посочили какво количество криптовалута желаете да продадете. В случай че сте заявили определена сума в лева, то таксата ще бъде добавена към количеството криптовалута, което трябва да ни изпратите. За актуалните такси на EasyPay натиснете тук.

Обмен на една криптовалута в друга

Ако искате да обмените една криптовалута в друга, таксите, които дължите, са две и са изцяло в крипто: тази, с която изпращате количеството, което обменяте (например Биткойн), и таксата, с която ние изпращаме вече обменената криптовалута (например Етериум).

Трябва да имате предвид и че при изпращане на криптовалута през Вашия уолет, Вие дължите малка такса на копачите, които ще обработят Вашата транзакция. Цената зависи от това колко бързо желаете това да се случи или от таксата, определена от портфейла или борсата, от която изпращате количеството.

Чрез платформата xChange.bg имате възможност да купите, продадете или обмените минимално 0.005 Биткойна, 0.5 Етериума, 1 Лайткойн, 0.25 Биткойн Кеша и 40 USDC.
За да можете да изпратите пари от чужбина на Ваш близък в България и да избегнете ужасно високите банкови такси за международни преводи, трябва първоначално да сте закупили криптовалута, която да ни продадете. От наша страна, ние ще изпратим левовата стойност на продадените от Вас крипто активи на Вашите близки по метода, по който сте посочили.

След като се получат 2 потвърждения за Биткойн транзакцията или 12 за транзакция в мрежата на Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш и USDC, освобождаваме левовата стойност до 15 минути. Бързината, с която ще получите парите зависи от метода за получаване, който сте посочили.

Обикновените банкови преводи минават по системата БИСЕРА, която обработва транзакциите три пъти на ден:

Ако сте получили имейл за потвърждение, че крипто транзакцията Ви е одобрена:

- преди 08:30ч. на работен ден - на същия ден след 10:30ч.

- между 08:30ч. и 12:30ч. на работен ден - на същия ден след 14:00ч.

- между 12:30ч. и 14:30ч. на работен ден - на същия ден след 16:30ч.

- след 14:30ч. или по време на неработен ден - на следващия работен ден до 10:30ч.

Горепосочените времена са приблизителни и може да има разминаване с реалните часове на обработка от банките. xChange.bg не носи отговорност за забавяне на банков превод!

Ако сте посочили ePay или EasyPay, ще получите съответната сума веднага.

След като се уверим, че сме получили сумата по посочения от Вас метод, ще Ви изпратим количеството криптовалута автоматично. Технологично ще виждате закупената криптовалута във Вашия портфейл до 15 минути след като получим изпратената сума.

Молим да имате предвид, че ако плащате за първи път от даден IBAN, задържаме изпращането на криптовалутата до края на следващия работен ден! Курсът е фиксиран към момента, в който сме получили сумата в нашата сметка.

Приблизително време, за което ще получим изпратената от Вас сума:

- чрез банков превод по БИСЕРА преди 08:30ч. на работен ден - на същия ден след 10:30ч.

- чрез банков превод по БИСЕРА между 08:30ч. и 12:30ч. на работен ден - на същия ден след 14:00ч.

- чрез банков превод по БИСЕРА между 12:30ч. и 14:30ч. на работен ден - на същия ден след 16:30ч.

- чрез банков превод по БИСЕРА след 14:30ч. или по време на неработен ден - на следващия работен ден до 10:30ч.

- чрез банков превод по РИНГС (платежна система за брутен сетълмент в реално време) през работен ден (между 8:00 и 15:00ч.) - до 30-60 минути след самия превод

- на каса на EasyPay - до минути

- по ePay - до минути

- чрез устройство на Cashterminal - до минути

Горепосочените времена са приблизителни и може да има разминаване с начина, по който работи Вашата банка, затова Ви съветваме да се консултирате с тях.

В следствие на волатилността на крипто пазара, цената по време на поръчката за покупка, продажба или обмен може да се различава от цената в момента на извършване на самата транзакция. Курсът, по който се осъществява покупка на криптовалута, е актуалният към момента на получаване на сумата, изпратена от Вас. При продажба и крипто-крипто обмен, сумата или количеството, които ще получите, ще бъдат изчислени на база на актуалния курс към момента, в който изпратите количеството криптовалута за продажба или обмен. Молим да обърнете внимание, че сумата от продажбата/количеството криптовалута, получено при обмена, се изплащат, когато Вашата транзакция към наш адрес получи необходимите потвърждения (2 потвърждения за Биткойн транзакцията и 12 за транзакция в мрежата на Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш или USDC).

Можете да купите криптовалута при нас в три лесни стъпки:

Стъпка 1 - Изберете за каква сума искате да купите или желаното количество криптовалута. Двете полета са свързани и автоматично се преизчисляват спрямо текущия курс. Важно е да се отбележи, че таксите, дължими към третите страни, чрез които осъществяваме транзакциите по най-лесния и удобен начин за Вас, са включени в сумата, която виждате в полето BGN сума.

Стъпка 2 - Изберете по какъв начин искате да заплатите сумата, за която желаете да купите криптовалута. Предлагаме Ви разнообразие от опции.

- Ако изберете да платите по банков път, трябва да направите превод от Ваша сметка към нашата. Таксата се заплаща съответно към Вашата банка, обикновено около 1 лв. Максималната сума за една поръчка е 30 000 лв.

- Имате възможност да закупите криптовалута и чрез услугите на ePay - на каса на EasyPay или bPay - с карта на банкомат, като и при двата варианта таксата е 3% и максимумът е 5 000 лв. на една транзакция. Независимо коя от двете опции предпочитате, изберете опция "EasyPay".

- Може да закупите и чрез депозиране в брой на устройство на Cashterminal до 10 000 лв. наведнъж (1,5% такса).

Стъпка 3 - Попълнете уолет адреса, на който искате да получите заявеното количество криптовалута (Ваш или на друг човек, който искате да го получи), а на посочения имейл ще изпратим потвърждение за поръчката.

След като завършите трите стъпки, ще получите необходимата информация за завършване на транзакцията Ви както в следващия прозорец, така и на имейл. Ако сте избрали да направите покупката по банков път, то ще Ви предоставим информацията за нашата сметка, както и основанието, което е нужно да посочите, за да бъде Вашата транзакция обработена. За bPay, EasyPay и Cashterminal ще получите специално генериран код, който да предоставите при плащането. До 15-тина минути, след като Вашето плащане бъде потвърдено, ще Ви изпратим съответното количество криптовалута на посочения уолет адрес.

Обърнете внимание, че при разплащане чрез Cashterminal, устройствата не връщат ресто. Ако сумата, която сте заплатили се различава от тази, която е посочена в поръчката Ви, то тя ще се преизчисли автоматично. Също така при първо плащане от банкова сметка задържаме изпращането на закупената криптовалута до края на следващия работен ден, като курсът е фиксиран към момента, в който сме засекли плащането Ви.

Можете да продадете криптовалута в три лесни стъпки:

Стъпка 1 - Изберете за каква сума искате да продадете или желаното количество. При смяна на едно от полетата, другото автоматично се калкулира. Важно е да се отбележи, че таксите, които дължите, ще бъдат приспаднати от сумата, която ще получите. xChange.bg не удържа други такси, освен тези, дължими към третите страни, чрез които осъществяваме транзакциите по най-лесния и удобен начин за Вас.

Стъпка 2 - Изберете по какъв начин искате да Ви изплатим сумата, за която желаете да продадете крипто. Предлагаме Ви разнообразие от опции. Таксата за банков превод се равнява на 1 лв., а чрез EasyPay ще заплатите комисиона в зависимост от стойността на транзакцията. За подробности вижте тук. Ако изберете ePay, не дължите такса.

Стъпка 3 - Попълнете необходимата информация за получателя спрямо посочения метод за разплащане в предходната стъпка, а на посочения имейл ще потвърдим Вашата поръчка. Ако сте избрали банков превод, то ще трябва да предоставите IBAN и име на получателя, а за ePay - Клиентски Идентификационен Номер (КИН). Молим да имате предвид, че трябва да сте трето ниво потребител на ePay, за да получавате суми (ако сте надвишили лимита си за получаване на преводи по КИН за деня, сумата от продажбата няма да може да бъде наредена веднага). Ако разплащане на каса на EasyPay е избраният от Вас метод, името и ЕГН на получателя ще бъдат необходими, за да може да се изплати левовата сума.

След като завършите трите стъпки, ще получите информация за нашия уолет адрес, на който трябва да изпратите необходимото количество криптовалута. Курсът, по който се извършва поръчката е актуалният към момента, в който изпратите количеството. Когато крипто транзакцията получи необходимия брой потвърждения (2 потвърждения за Биткойн транзакцията и 12 за транзакция в мрежата на Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш или USDC), Ви изплащаме сумата в лева.

Нашата платформа позволява обмен на Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш и USDC в Биткойн или обратно. Може да направите поръчка в две лесни стъпки:

Стъпка 1 - Изберете количеството и криптовалутата, която искате да обмените (ако изберете Етериум, Лайткойн, USDC или Биткойн Кеш в първото поле, във второто поле единствената опция винаги ще бъде Биткойн) или вида криптовалута, която желаете да обмените, и количеството и вида на криптовалутата, която искате да получите (например избирате, че ще изпратите Етериум и желаете да получите 0.02 Биткойна). Двете полета са свързани и автоматично се преизчисляват спрямо текущия курс. Също така местата на криптовалутите могат да бъдат разменени посредством бутона "Размени" между двете полета.

Стъпка 2 - Попълнете уолет адреса в мрежата на съответната криптовалута, която желаете да получите, а на посочения имейл ще изпратим потвърждение за поръчката.

След като завършите двете стъпки, ще получите информация за нашия уолет адрес, на който трябва да изпратите количеството криптовалута, което желаете да обмените. Курсът, по който се извършва поръчката е актуалният към момента, в който изпратите количеството. Когато крипто транзакцията получи необходимия брой потвърждения (2 потвърждения за Биткойн транзакцията и 12 за транзакция в мрежата на Етериум, Лайткойн, USDC или Биткойн Кеш), Ви изплащаме количеството, получено при крипто-крипто обмена.

Можете да купите или продадете криптовалута в евро чрез банков превод. Пишете ни имейл на [email protected] за подробни инструкции.