18,188,350.00 BTC

Биткойн няма да се разцепва на 16-ти ноември - увеличаването на блока се отменя!

Източник: cointelegraph.com от Уилям Суберг | Дата: 08 ноем., 22:55
No bitcoin fork

Един от най-големите поддръжници на увеличаването на блока от 1 на 2 мб., Майк Белш, днес изпрати писмо, в което съобщава, че няма да сме свидетели на създаването на Bitcoin Segwit2x, поне за сега. 


В имейла си той съобщава, че очевидно проектът не е събрал достатъчно подкрепа за безпроблемно увеличение на блока. Следователно SegWit2x няма да бъде активиран на 16 ноември, както беше планирано, като Белш не дава срок дали и кога това би било се случило.


„Целта ни винаги е била безпроблемно подобрение на Биткойн. Въпреки че сме убедени, че е нужен по-голям размер на блока, има нещо, в което вярваме, което е по-важно: общността да бъде задружна. За съжаление, е ясно, че не сме събрали достатъчен консенсус за безпроблемно увеличение на блока към този момент. Продължаването по същия път може да раздели общността и да бъде проблем за растежа на Биткойн. Това никога не е била целта на Segwit2x.”

Когато новината се разпространи, пазарите реагираха положително, като цената на Биткойн достигна до нови рекордни стойности от около 7900 долара, но малко след това последва корекция. В момента на публикацията Биткойн се търгува на 7245 долара.


Станете част от бъдещето и купете Биткойн на супер цени на xchange.bg, а вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Рипъл и Биткойн Кеш. За повече информация влезте тук 
 

Статията е преведена и адаптирана от cointelegraph.com