18,185,850.00 BTC

Биткойнизация на държава? Вече се случва във Венецуела!

Източник: cointelegraph.com от Джон Бък | Дата: 25 сеп., 14:27
Venezuela bitcoin

През последните месеци купуването и копаенето на Биткойн става все по-популярно във Венецуела, а в интервю на Даниел Осорио, главният изпълнителен директор на Andean Capital Partners, сподели, че страната скоро може напълно да бъде „биткойнизирана“.


Осорио прекарва всеки месец по една седмица в южноамериканската държава и има преки наблюдения какво се случва там. Венецуела за съжаление е в плен на хиперинфлация. Един обикновен обяд струва около 200хил. боливара или между 8 и 10 долара, което е непосилно за голяма част от населението.


Биткойн на помощ

За да си платиш за обяд, местните са почнали да приемат единствено Биткойн и банкови трансфери с чужда валута.


Проблемът на Венецуела, според Осорио, е че държавата няма достатъчно резерви с долари или друга чуждестранна валута, за да могат някакси да стабилизират икономиката. По тази причина хората се обръщат напълно към Биткойн, за да могат да функционират от икономическа гледна точка. А изпълнителният директор на Andean Capital Partners сподели:

„Може би сме свидетели на първата „биткойнизация“ на суверенна държава.“

Тъй като Биткойн е независим от който и да било централен орган, а криптовалутата става все по-ликвидна и достъпна, то може би е първата от много последващи „биткойнизации“.


Станете част от бъдещето и купете Биткойн на супер цена от xchange.bg, а вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Рипъл и Биткойн Кеш. За повече информация влезте тук


Статията е преведена и адаптирана от cointelegraph.com, а източникът на снимката е slate.com.