18,185,762.00 BTC

Правителството на Малта разработва национална стратегия, свързана с Блокчейн технологията

Източник: coindesk.com от Стан Хигинс | Дата: 21 апр., 08:42
Valletta 1254140 1920

От Malta today разбираме, че премиерът Джоузеф Мускат е заявил по време на реч по-рано тази седмица, че кабинетът на страната е одобрил първоначален вариант на "национална стратегия за насърчаване на Блокчейн технологията". Детайлите остава да бъдат разкрити, а Мускат планира да пусне стратегията за обществено обсъждане в близко бъдеще.


Той обаче намекна, че Малта може би ще приложи технологията в процеса за регистрация на земи - концепция, която други правителства също обмислят. Мускат също така посочи, че блок-веригата може да се използва и в здравеопазването.


Силно одобрение от страна на Малта въобще няма да е изненадващо, като се имат предвид предишните коментари от премиера. В края на февруари на конференция в Брюксел Мускат призова лидерите на ЕС да се възползват от Биткойн и останалите криптовалути и да подкрепят имплементирането им чрез регулаторните механизми на страните им.


Мускат потвърди тази си теза в тазседмичната си реч, заявявайки, че ЕС не бива да се притеснява да побърза и да вземе позитивно отношение към криптовалутите.


Мускат завърши:

 "Трябва първи да прегърнем идеята за тази важна иновация и не можем просто да чакаме другите да предприемат действия и в последствие да ги копираме. Трябва да сме онези, които другите копират.“


Статията е преведена и адаптирана от Coinbase.com.