18,212,025 BTC

5 ХИЛ. ДОЛАРА ЗА ЕДИН БИТКОЙН ДО 2018Г. И 50 ХИЛ. ДОЛАРА ДО 10 ГОДИНИ ПРОГНОЗИРА БОРСОВ АНАЛИЗАТОР

Източник: cointelegraph.com от Антъни Когин |
Биткойн ще достигне 5 хил долара

Рони Моас, известен борсов анализатор, който е направил над 900 препоръки за покупка на акции през последните 13 години, смята, че цената на Биткойн ще достигне 5 хил. долара през 2018г., което означава 100% увеличение предвид сегашната стойност от около 2500-2600 долара. Прогнозите му са още по-смели в дългосрочен план. Той сподели, че е силно вероятно в следващите 10 години да трябва да отделим между 25 и 50 хил. долара, за да си купим един Биткойн.

 

Все повече инвеститори обръщат внимание на криптовалутите

 

Анализът на Моас е доказателство за растящия интерес към криптовалутите в света на инвестициите.

Тези, които основно инвестират средствата си в акции и никога преди това не са имали какъвто и да било досег с дигиталните валути, в момента започват да обръщат все по-голямо внимание на Биткойн, Лайткойн и Етериум, както и към другите блокчейн технологии.

 

Цената на Биткойн само за тази година отбеляза повече от двоен растеж, като дори в началото на юни достигна рекордна стойност от 3000 долара. Растежът се дължи на високата популярност на криптовалутата, особено в Азия, приемането и като законно разплащателно средство в различни държави, начело с Япония, признаването на потенциала на блокчейн технологията от силно разпознаваеми финансови институции като Goldman Sachs и консултантски компании като Ernst & Young, както и от растящия брой компании, приемащи разплащане с Биткойн и увеличаващите се финтек стартъпи.

 

Моас отбеляза

„Има само 21 млн. Биткойна в обращение и светът ще се бори за тези 21 млн. монети с намаляването на доверието в конвенционалните валути и другите инвестиционни инструменти. Нямам съмнение, че 1% от парите в кеш, акции, облигации и злато ще се влеят в криптовалутите.“

 

Потенциал за огромни печалби

 

Междувременно втората най-голяма криптовалута по пазарна капитализация, Етериум, също се радва на увеличен интерес сред инвеститорите. Луис Куенде, съоснователят на Aragon, блокчейн стартъп, смята че стойността на един Етер ще достигне 1000 долара.

 

Моас, от друга страна, отбеляза че в краткосрочен план криптовалутите е възможно да се намират в балон, но в по-дълъг период неговите възгледи си остават силно позитивни и вярва в потенциала за стократен, а защо не и за по-голям, растеж.

 

 Статията е преведена и адаптирана от Cointelegraph.com

 

Купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg, а вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл