18,212,025 BTC

65% от хората смятат, че Биткойн борсово търгуван фонд ще бъде отхвърлен за втори път

Източник: The Merkle от Марк |
Биткойн борсово търгуван фонд - отхвърлен

Вчера беше последният ден за внасяне на документи за преразглеждането на предишното решение на Комисията за ценните книжа и фондовите борси в САЩ (SEC). Всеки момент се очаква, че Комисията трябва да излезе с ново, а в същото време пазарът все още успява да удържи цената от 1700 долара, въпреки че за последните 24 часа наблюдаваме малко повече от 3% намаление (по данни на coinmarketcap.com).

 

Онлайн вестникът за актуални новини от света на криптовалутите, The Merkle, пусна анкета, за да провери настроенията на Биткойн общността към решението на Комисията за ценните книжа и фондовите борси. 65% от гласувалите смятат, че няма да видим Биткойн борсово търгуван фонд в близко бъдеще. Главната причина за предишното отхвърляне беше, че пазарите, на които се търгува Биткойн, не са регулирани достатъчно. Нещо, което не се е променило от началото на март.

 

Ще бъде интересно как пазарът ще реагира на още едно негативно решение. Някои спекулират, че цената ще падне до 1500 долара. В действителност едва ли ще се промени съществено при евентуално потвърждение на първоначалната "присъда" на Комисията. В противен случай обаче можем да очакваме, че стойността ще се изстреля в космоса, тъй като Биткойн ще се отвори за огромно количество институционални инвеститори.

 

Статията е преведена и адаптирана от The Merkle.

 

Вие какво смятате? Какво ще бъде решението на Комисията за ценните книжа и фондовите борси и как то ще рефлектира върху цената на Биткойн?