18,212,025 BTC

Австралия и Хонг Конг подписаха споразумение за развитие на Блокчейн технологията и финансовите иновации

Източник: cryptocoinsnews.com от Самбурай Дас |
Биткойн Хонг Конг и Австралия

Вчера Финансовите регулатори на Хонг Конг и Австралия подписаха споразумение за сътрудничество, което ще помогне на двете икономики да установят рамка за финансовите иновации за лесен обмен на информация във връзка с развитията в тази област.

 

Споразумението отваря пазарите на Хонг Конг и Автралия за финтек компаниите от двете страни. Стартъпите ще имат приоритет в получаването на консултации, свързани със законоустановените правила и изисквания и ще могат да обменят опит с колегите си от другата държава в специално създадените хъбове за иновация.

 

Говорителят на австралийския регулатор каза:

„Финансовите услуги допринасят за голяма част от $316млрд. икономика на Хонг Конг. Споразумението за сътрудничество е силен тласък за разцъфващия финтек сектор и ще подпомогне навлизането в този важен пазар (Хонг Конг) на иновативния австралийски бизнес.“

 

Китай и Хонг Конг са едни от най-големите привърженици на финансовите технологии. Дигиталните портфейли, както и най-различни онлайн разплащателни платформи са толкова популярни в Китай, че повече от половин милиард души ги ползват. В същото време Австралия ще се учи от Хонг Конг и проактивността им към тези технологии, като ще може да следи актуалните регулаторни въпроси и икономическото и търговско развитие в областта от първо лице.

 

Австралия вече подписа подобно съгласие с регулатора в Обединеното Кралство през април миналата година. Тогавашният председател на австралийския регулатор обяви, че броят на бизнесите, които се занимават с блокчейн технологията, се е увеличил осезателно в следствие на споразумението. Това се очаква да се случи и този път.

 

 Статията е преведена и адаптирана от cryptocoinsnews.com.