18,212,025 BTC

Биткойн: цена от 10 000 долара на хоризонта?

Източник: cointelegraph.com от Лайке Ару |
Биткойн е невредим след разцепването

Биткойн не просто успя да излезе невредим от разцепването на мрежата на две, а достигна нови рекорди. Няколко дни след като Bitcoin Cash беше създаден, оригиналният Биткойн успя да достигне предишната си рекордна стойност от 3000 долара, а ако днес някой иска да си купи, то трябва да отдели повече от 3250 долара.

 

Купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg, а вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Рипъл и Биткойн Кеш. За повече информация влезте тук

 

Биткойн е първата криптовалута, а според Кумар Гаурав, основателя на Cashaa – Auxesis Group, това определя и винаги водещата позиция, тъй като е имала най-дълго време да се развие, сравнена с алткойните.  Успехът на Биткойн не е просто в постоянния растеж, а и в скоростта, с която успя да се съвземе след разделянето. Форка всъщност направи услуга на Биткойн след като трейдърите и инвеститорите продадоха новосъздадения Bitcoin Cash за оригиналния.

 

Също така хоризонтът за Биткойн изглежда чист, според Гаурав, поради това че все повече и повече институционални инвеститори ще се обръщат към Биткойн. А и самото увеличение на цената привлича още повече хора към криптовалутата. Той сподели:

„Биткойн се припознава все повече от законова гледна точка, медийното внимание се увеличава, расте използваемостта и одобрението, докато изначалните, политически причини за популярността на Биткойн са по-силни от всякога. Най-пресен пример - ЕС обяви, че има шанс да замрази банкови сметки, за да предотврати банкови банкрути, напомняйки на това, което доведе до първата Биткойн вълна – банковата криза в Кипър“. 

Биткойн ще бъде 10 000 долара до 3 години

Гаурав продължава с това, че Биткойн е постигнал толкова много в първите си години, въпреки факта че само малка част от населението са го подкрепяли, заради някои от предимствата които има, а именно свободата, която дава на хората, които се намират в объркана политическа, финансова и икономическа система. Та можем да си представим на какъв ефект можем да станем свидетели след като доказани институции и популярни медии го приемат.

Създателят на Cashaa, сайтът за евтини трансфери на пари с помощта на блокчейн технологията, също обърна внимание на кривата, която описва цената на Биткойн в последните години и счита, че в близките три години стойност от 10хил. долара ще е реалност.

 

Биткойн не се контролира от никого

Друг голям поддръжник, Симон Диксън, набляга на факта, че Биткойн е единствената криптовалута, която не се контролира от никого и която има най-голямата изчислителна мощност в световен мащаб и много добра парична политика.

Той обясни, че Биткойн се е сблъсквал с много проблеми, свързани с капацитета на мрежата за обработване на транзакциите. Поради факта, че никой не контролира криптовалутата, дебатът отне 3 години, преди да се стигне до някакво решение – SegWit2x.

 

Има увеличено търсене

Въпреки проблемите, Биткойн премина границата от 3000 долара, а растежът продължава. Диксън каза:

„Оставам оптимистично настроен след като алтернативите на Биткойн продължават да добавят стойност към него и доказват, че има само един инструмент за съхраняване на стойност на криптопазара. В крайна сметка, хората спекулират и инвестират в алткойни, но има само един Биткойн, към който те се обръщат, за да заключат евентуална печалба или загуба“.

Той добави също, че в най-скоро време централните банки и правителства ще осъзнаят, че да държат Биткойн е добра идея – това, което наблюдаваме сред финансовите институции в момента. Те най-вероятно ще се опитат да създадат свои собствени алтернативи, които ще се конкурират с Биткойн, но фактът, че ще са централизирани и контролирани, не ги различава много от фиатните пари.

 

Биткойн е устойчив и разнообразен

Майкъл Вогел, главният изпълнителен директор на Netcoins, вижда фундаменталните предимства и разнообразието в приложенията на Биткойн – изпращане на пари, онлайн разплащане, съхранение на стойност, блокчейн технологията и т.н. Безплатният маркетинг (дори и негативен) от страна на медиите увеличава популярността и разпознаваемостта на Биткойн сред хората и го установява като „златния стандард“ сред криптовалутите.

 

3700 долара като следваща стъпка за Биткойн?

Вогел оприличава развитието на Биткойн на това на интернета, който е преминал през многобройни проблеми в първоначалните години. Той счита че след като се стигна до решение за увеличаване капацитета на мрежата, още доста инвеститори ще се включат. Goldman Sachs предвиждат 3700 долара в най-скоро време и изглежда, че Биткойн няма да чака дълго!

 

Купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg, а вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Рипъл и Биткойн Кеш. За повече информация влезте тук

 

 Статията е преведена и адаптирана от cointelegraph.com