18,212,025 BTC

Биткойн - Добър момент ли е за покупка?

Източник: cointelegraph.com от Rakesh Upadhyay |
Добър момент ли е за покупка на Биткойн

Маркъс Хюз, една от основните фигури на Coinbase във Великобритания, очаква голямо развитие за Биткойн в следващите две години.

 

Хюз е убеден, че Европейският съюз ще прокара конкретна и ясна регулаторна рамка за криптовалутите през тази година. А след като това се случи, той очаква, че големите инвестиционни банки най-накрая ще навлязат в индустрията.

 

В светлото бъдеще на Биткойна вярва и инвеститорът и предприемач Алистър Милн. Той смята, че Биткойнът ще надмине и ще се задържи над предишната си най-висока цена от близо 20 хил. долара, базирайки се на очакванията си за покачване на популярността и използваемостта на първенеца сред криптовалутите. Милн е убеден, че Биткойн ще оцелее поне още 100 години.

 

Подобно на това как цените скачат прекалено много в бичи пазар, както се и случи през 2017-та при виртуалните валути, те често и спадат прекалено много, когато настроенията са мечи. Чангпенг Жао, главният изпълнителен директор на Binance, вярва, че криптосферата е отбелязала голям напредък до сега, загатвайки, че в момента дигиталните активи са силно подценени.

 

Та въпросът в момента е дали трябва да започнете да купувате Биткойн? Нека да видим какво казва графиката...

 

97b78089c7f5cbc74c52fa2c0847488a.png

 

От 10-ти януари насам Биткойн се търгува под пълзящите средни стойности, а всеки опит на купувачите да избутат цената нагоре се среща с голяма опозиция от страна на продавачите при тези нива, което е ясен сигнал за мечите настроения на пазара.

 

Криптовалутата не успя да отбележи по-висок връх и по-високо дъно, на което се надявахме, тъй като това би означавало, че трендът се обръща в положителна посока.

 

Ако цената бъде смъкната под 3236.09 долара за един Биткойн, то това би било ново дъно, потвърждавайки негативната тенденция.

 

Първият сигнал за вероятна смяна на посоката ще бъде тогава, когато Биткойнът пробие негативната трендова линия и успее да се задържи над нея. Възстановяването ще набере скорост само тогава, когато биковете избутат цената над 4255 долара. До тогава, най-вероятно всяко покачване ще бъде срещано с голяма разпродажба при нивата на съпротива, описани от трендовата линия.

 

В момента може би по-добрият вариант е да изчакате и да започнете да купувате, ако стойността на Биткойна отскочи рязко от 3236.09 долара. Това би било означавало, че има голямо търсене при ниските нива. Покупката също би била удачна, ако цената премине над 4255 долара.

 

Все пак, ако се доверим на Жангпенг Жао, който смята, че криптовалутите са силно подценени, моментът не е толкова лош за инвестиране в дългосрочен план.


Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.

 

Анализът е преведен и адаптиран от Cointelegraph.