18,212,025 BTC

Биткойн и Уолстрийт: мнения от инвестиционните банки, за това как койните променят финансовият свят на Америка

Източник: cointelegraph.com от Дарин Полок |
Уолстрийт криптовалута

Докато преди меката на финансовия свят, Уолстрийт, управляваше „задружно“ Америка, а и до известна степен останалия свят, то сега ябълката на раздора се явява Биткойн.

 

Първата и най-голяма криптовалута набира все повече популярност, а междувременно инвеститори, финансови мениджъри и главни изпълнителни директори на огромни банки се разделят на отделни групи спрямо мнението им за Биткойн.

 

СПЕЧЕЛИ НАЙ-СИГУРНИЯ ХАРДУЕРЕН ПОРТФЕЙЛ ОТ XCHANGE.BG! ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ТУК.

 

Тези, които са „за“ Биткойн

 

Последно Биткойн беше подкрепен от Goldman Sachs, компания, която бавно, но сигурно си промени мнението за виртуалната валута и към този момент разработва платформа, на която ще се търгуват Биткойн и Етериум.

 

Платформата ще бъде управлявана от главния изпълнителен директор на инвестиционната банка, Лойд Бланкфейн. Иронията е в това, че само няколко седмици преди това, шефът на JP Morgan Chase (друга огромна финансова институция), Джейми Димън, обяви, че Биткойн е измама и би уволнил всеки негов служител, ако търгува с криптовалутата.

 

А в същото време JP Morgan Chase експериментират с блокчейн технологията, която седи в основата на Биткойн и всички останали криптовалути, така че има и вътрешни разединения.

 

Fidelity Investments също предприеха смели стъпки, начело с Абигейл Джонсън, техният изпълнителен директор. Финансовата компания интегрира балансите по Койнбейс сметките на клиентите им в тяхната система, за да могат да следят и инвестициите си в криптовалута.

 

Morgan Stanley също изглежда са на страната на Биткойн, след като Джеймс Горман, човекът, заемащ най-високата позиция в компанията, каза, че биткойн е нещо много повече от „краткотрайна мода“.

 

Тези, които са „против“ Биткойн

 

Вече споменахме, че Джейми Димън от JP Morgan Chase заклейми Биткойн публично. Това съвпадна и със забраната на ICO-тата в Китай, което стана и катализатор за последния по-сериозен спад в цената на виртуалната валута.

„По-лошо е от лалетата и няма да свърши добре“, заяви Димън, отправяйки аналогия към един от най-известните финансови балони от 17-ти век.

 Любопитно, но истинският вълк от Уолстрийт, Джордан Белфорт, също се обяви против Биткойн. Той се съгласи с Димън и добави, че се притеснява за сигурността, която една онлайн валута може да осигури.

 

Ще издържи ли Биткойн  на нападките, какво мислите? Очаква се да стигне 6000 долара за един Биткойн до края на годината, въпреки спънките по пътя.

 

СПЕЧЕЛИ НАЙ-СИГУРНИЯ ХАРДУЕРЕН ПОРТФЕЙЛ ОТ XCHANGE.BG! ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ТУК.

 

Статията е преведена и адаптирана от cointelegraph.com.