18,212,025 BTC

Тим Дрейпър смята, че парите в брой са за престъпниците

Източник: CryptoDnes |
Биткойн инвеститор смята, че парите в брой са за престъпниците

В ново интервю с Fox Business, криптоинвеститорът Тим Дрейпър казва, че инвеститорите излагат парите си на риск като ги държат в банките.


Помолен да даде времева рамка за това кога се очаква хората да могат да използват криптовалути като Биткойн за закупуване на кафе, Дрейпър казва, че сме на около две години от момента, в който всички да могат да правят малки покупки с BTC. Освен това той мисли, че парите в брой ще станат ненужни след пет години.

 

Тъй като Lightning Network – мрежата, която бе добавена към Биткойн и го ускорява – започва да прониква в системата, ще стане много по-лесно за нас просто да използваме телефона си и да кажем: „Ето, бариста, направи това”. Направих прогноза, че след пет години ще се опитаме да си купим кафе с фиатни пари, а баристата ще ни се смее, защото ще си каже: „Нямате ли някакво крипто? Това е нелепо”.

 

Освен за престъпниците. Престъпниците все още ще искат да работят с пари в брой, защото всички, които се опитват да използват Биткойн за престъпление, биват хващани. Не по време на провинението, не когато престъпникът получи Биткойна, но веднага щом започне да го харчи. Тези блокове са маркирани и виновниците ще бъдат хванати. Ето защо парите в брой ще бъдат използвани от престъпниците.

 

А банките – чувствам, че парите ми в банката са по-малко сигурни, отколкото моите Биткойни. Банката ми постоянно е мишена за хакерски атаки. Досега никой не е успявал да хакне Биткойн блокчейна. Затова вярвам, че моят BTC е по-сигурен от моите долари. А хората питат: “И така, кога ще продадете своите Биткойни?” И аз казвам: “В какво?”. Това е като да вземеш злато и да го обмениш в черупки. Защо да правя това? Защо да се връщам назад във времето, когато знам, че Биткойн и други криптовалути са бъдещето?”

 

Без да споменава конкретна цифра, Дрейпър споделя, че притежава много Биткойни. През юни 2014г., той купи първата си партида от близо 30 000 токена за около 19 милиона долара от Маршалската служба на Съединените щати, която организира публичен търг за продажба на количество Биткойн, което е конфискувано от вече неработещия онлайн пазар Silk Road.

В разговор с Fox Business през септември 2014г., Дрейпър прогнозира, че Биткойнът ще достигне 10 000 долара „за три години“. До януари 2018г. криптовалутата отбеляза своя най-висок връх от около 20 000 долара преди да се потопи в настоящия мечи пазар. Биткойнът вече се търгува на приблизително 4 000 долара, според данни на CoinMarketCap.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е публикувана на сайта CryptoDnes.