18,212,025 BTC

Смела прогноза за Биткойн от директора на Twitter

Източник: за Forbes от Billy Bambrough |
Изпълнителният директор на Twitter Джак Дорси прави смела прогноза за Биткойн

Биткойнът започна 2019г. с трудности, а много хора прогнозират, че продължителният мечи пазар, по време на който цената на Биткойна падна с около 80% през последните 12 месеца, може да продължи и тази година.

 

Не всички обаче предвиждат мрачни сценарии за криптовалутата. Изпълнителният директор на Twitter и Square Джак Дорси повтори прогнозата си, че Биткойнът „вероятно“ ще се превърне в „местната валута“ на интернет.

 

Дорси, който и преди е хвалил потенциала на Биткойна и децентрализираните криптовалути, говори с Джо Роугън в пространно интервю по теми като Биткойн, блокчейн, свобода на словото и формирането на Twitter и Square.

 

Вярвам, че интернет ще има местна валута и не знам дали това ще е Биткойнът. Мисля, че ще бъде той, като се имат предвид всички тестове, през които той е преминал, и принципите зад него, как е създаден,“ Дорси каза на Роугън.

 

Той е нещо, което е родено в интернет, било е разработено в интернет, тествано е в интернет, е на интернет,“ добави Дорси.

 

Базираната в Сан Франциско компания на Дорси Square подкрепя Биткойна от 2014г., когато започна да позволява на търговците да приемат криптовалутата и след това добави търговията с Биткойни към популярното си приложение Cash App в началото на 2018г., като по този начин позволи на потребителите да пращат Биткойни един на друг.

 

Причината, поради която позволихме закупуването на Биткойни в Cash App, е, че искахме да научим повече за технологията, да се покажем пред света и да поемем някои рискове,“ каза Дорси.

 

Миналата година Square съобщи, че е реализирала приходи от продажбата на Биткойни в размер на 34.1 милиона долара през първото тримесечие на годината, но закупуването на валутата е струвало на компанията 33.9 милиона долара, което в резултат оставя Square с около 200 000 долара печалба, свързана с Биткойн търговия.

 

Дорси също така даде да се разбере, че Биткойнът, оригиналната и най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, все още е неговият любим дигитален тоукън.

 

В крайна сметка светът ще има единна валута, интернет ще има единна валута,“ добави Дорси. „Лично вярвам, че това ще бъде Биткойнът ... вероятно в рамките на десет години, но е възможно да стане и по-бързо.

 

Дорси добави, че понастоящем няма планове за добавяне на поддръжка за други криптовалути в Cash App, който активно обезкуражава потребителите си от дневно търгуване с Биткойни и забранява купуването на Биткойни с кредитни карти поради финансовите рискове, свързани с волатилността на криптовалутата.

 

Цената на Биткойна непрекъснато намалява след като през декември 2017г. достигна най-високата си стойност от почти 20 000 долара. През последните 13 месеца тя спадна с около 80% и повлече надолу и по-широкия пазар.

 

Мечият пазар на Биткойна, наречен „криптозима“ заради своя неблагоприятен ефект върху по-широкия пазар, накара много стартиращи Биткойн, крипто и блокчейн компании да съкратят работни места или да прекратят дейност. По-нататъшно влошаване би могло да доведе до катастрофа за разрастващия се Биткойн сектор.

 

Около 400 млрд. долара бяха заличени от криптопазара през последните 12 месеца, тъй като приемането се бави и банките замразяват плановете си за навлизане в сектора на биткойна и криптовалутите.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е преведена и адаптирана от Forbes.